Πάτρα: Γέφυρα σωτηρίας για 16χρονο με σπάνιο νόσημα

Έγινε η αεροδιακομιδή του σε νοσοκομείο του Βερολίνου

Σχετικό ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star/ (12/10/21)

Σε νοσοκομείο του Βερολίνου, όπου θα υποβληθεί σε εξειδικευμένο χειρουργείο μεταφέρθηκε ένας 16χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου. 

Όπως αναφέρει το pelop.gr ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου της Πάτρας, Ανδρέας Ηλιάδης, ήρθε σε συνεννόηση με τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, οι οποίες ενέκριναν τη μεταφορά του παιδιού στο Βερολίνο. 

16χρονος Πάτρα

Ο 16χρονος που μεταφέρθηκε από την Πάτρα στο Βερολίνο

Έτσι χθες το πρωί, μεταφέρθηκε με αεροσκάφος που διατέθηκε από την πολιτεία και εξαμελή ομάδα γιατρών, νοσηλευτών και διασωστών του ΕΚΑΒ στη γερμανική πρωτεύουσα, όπου τον παρέλαβε η ομάδα της Πανεπιστημιακής Κλινικής του χειρουργείου. 

«Ο Γιάννης μας αντιμετωπίζει μία αγγειακή δυσπλασία η οποία βρίσκεται στο στέλεχος του εγκεφάλου. Είναι μία πολύ σπάνια νόσος που απαιτεί και εξειδικευμένο χειρουργείο. Ευτυχώς τα καταφέραμε και εξασφαλίσαμε τη δυνατότητα της μεταφοράς του στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου. Η αεροδιακομιδή έγινε στο πλαίσιο άριστης συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων», δήλωσε στο pelop.gr ο κ. Ηλιάδης.

Πάτρα

Η επιστημονική ομάδα που συνόδευσε τον 16χρονο στο Βερολίνο και το πλήρωμα του αεροσκάφους

«Από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με κινητή Μονάδα φτάσαμε στον Άραξο και από εκεί με αεροπλάνο που διαμορφώθηκε για τον σκοπό αυτό φτάσαμε στο αεροδρόμιο του Βερολίνου, όπου ο μικρός Γιάννης παραδόθηκε με ασφάλεια διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής στους Γερμανούς συναδέλφους. Καθοριστικός ήταν ο ρόλος του τοπικού ΕΚΑΒ αλλά και του κεντρικού», συνέχισε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top