Καρδίτσα: Στους γάμους αποδίδει την αύξηση κρουσμάτων ο δήμαρχος

Στο «κόκκινο» αναμένεται να περάσει η πόλη σήμερα

Το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για περισσότερες ελευθερίες στους εμβολιασμένους στο ρεπορτάζ του Γιώργου Ευγενίδη για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (4/10)

Εν αναμονή των ανακοινώσεων για τα προνόμια των εμβολιασμένων, ανησυχία προκαλεί η επιδημιολογική κατάσταση σε ορισμένες περιφερειακές ενότητες που εξακολουθούν να βρίσκονται ή θα περάσουν στο «κόκκινο».

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» αναμένεται να περάσουν οι Σέρρες και η Καρδίτσα

Ανάμεσα σε αυτές είναι και η Καρδίτσα. Ο δήμαρχος της πόλης μίλησε για μια κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα. «Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων είναι να μπει η περιοχή μας στο κόκκινο, μια εξέλιξη που πρέπει να μας προβληματίσει. Εμείς δεν είμαστε από αυτούς που έκαναν τα κορονοπάρτι, αλλά έγιναν κάποιοι γάμοι, που ανέβασαν τα ποσοστά» τόνισε ο Βασίλης Τσιάκος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8  της ΕΡΤ. 

Πρόσθεσε πως καθημερινά γίνονται rapid test σε 5- 6 σημεία, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, και σε χωριά όπου εντοπίζονται προβλήματα. Ακόμη, χαρακτήρισε ικανοποιητικό το επίπεδο εμβολιασμών στην περιοχή, με την Καρδίτσα να είναι δεύτερη σε ποσοστό εμβολιασμένων στην περιφέρεια Θεσσαλίας, κοντά στο 60%.

Ο δήμαρχος Καρδίτσας κάλεσε τους πολίτες να πειθαρχήσουν για να μπουν πάλι στην κανονικότητα, προκειμένου να αποφύγουν την επιβολή απαγορευτικών μέτρων που θα έχουν επιπτώσεις στην τοπική οικονομία, ιδίως και μετά τον Ιανό που σάρωσε την περιοχή πέρσι. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top