Βιτριόλι: «Το χρώμα της παρέπεμπε σε λείψανο, διαβρώνονταν οι μύες της»

Συγκλονιστικές καταθέσεις μααρτύρων για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα

Το ρεπορτάζ του Κωνσταντίνου Γεώργιζα στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star για τη δίκη της υπόθεσης με το βιτριόλι

Για πρώτη φορά η Ιωάννα Παλιοσπύρου συνάντησε σήμερα τη 36χρονη κατηγορούμενη, η οποία της άλλαξε μια για πάντα τη ζωή τον Μάιο του 2020, μετά την επίθεση με το βιτριόλι.

Η δράστιδα εμφανίστηκε σήμερα στο δικαστήριο κι έδειχνε αμετανόητη. Απευθυνόμενη στην Ιωάννα είπε «εσύ ξέρεις καλά γιατί έγινε όλο αυτό», προκαλώντας αντιδράσεις στην αίθουσα.

Επίθεση με βιτριόλι: «Ιωάννα, εσύ ξέρεις καλά γιατί σου πέταξα το βιτριόλι»

Η δίκη συνεχίζεται αυτή την ώρα, με καταθέσεις άλλων μαρτύρων.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου κατά την είσοδό της στα δικαστήρια, για την επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι (30/9)- φωτογραφία Eurokinissi

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου κατά την είσοδό της στα δικαστήρια, για την επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι (30/9)- φωτογραφία Eurokinissi

Τι κατέθεσε ο διευθυντής της εταιρίας που εργαζόταν η Ιωάννα

Ενώπιον του δικαστηρίου μίλησε ο διευθυντής της εταιρείας στην οποία εργαζόταν η Ιωάννα. Ο μάρτυρας πριέγραψε τι αντίκρισε, κατεβαίνοντας στο ισόγειο όπου είχε γίνει η επίθεση, αλλά και μετά, όταν η Ιωάννα νοσηλευόταν πλέον στο νοσοκομείο.

«Κατεβαίνοντας μετά την επίθεση, είδα το υγρό, ήταν μέχρι την είσοδο. Οι τοίχοι άφριζαν. Υπάρχουν ακόμα σημάδια. Διαβρώθηκε η επιφάνεια, φαινόταν σκαμμένο και το μάρμαρο και οι τοίχοι».

Ο διευθυντής ήταν ο άντρας που βοήθησε την Ιωάννα να πάει ως το φαρμακείο, μετά την επίθεση που δέχτηκε. Περιέγραψε τα όσα έγιναν αφότου η Ιωάννα είχε διακομισθεί πλέον στο νοσοκομείο.

«Διαπίστωσα ότι κρατούσα τα γυαλιά της και ήταν λιωμένα. Εκεί κατάλαβα ότι τα πράγματα ήταν πολύ σοβαρά. Προσπάθησα να μάθω πως ήταν για να ενημερώσω τους οικείους της. Όταν μπήκα στην εντατική αυτό που αντίκρισα ήταν ένας άνθρωπος χωρίς τις αισθήσεις του με ένα χρώμα καφέ - μαύρο σε όλο το πρόσωπο και το χρώμα παρέπεμπε σε λείψανο. […] Μου είπαν ότι το βιτριόλι ακόμα διάβρωνε τους μύες της. Δεν μπορούσαν να με διαβεβαιώσουν για την κατάσταση της υγείας της, μόνο ότι η ζωή της ήταν σε κίνδυνο» περιέγραψε.

Στη συνέχεια, ο μάρτυρας πρόσθεσε ότι έμαθε ότι στο νοσοκομείο είχαν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας, γιατί κάποιος επιχείρησε να εισέλθει.

H 36χρονη δράστιδα της επίθεσης με βιτριόλι εμφανίστηκε σήμερα στο δικαστήριο- φωτογραφία Eurokinissi

H 36χρονη δράστιδα της επίθεσης με βιτριόλι εμφανίστηκε σήμερα στο δικαστήριο- φωτογραφία Eurokinissi

«Θυμάμαι τη μητέρα της να κλαίει στον διάδρομο και να μπαίνει μετά στο δωμάτιο χωρίς να προσπαθεί να το δείξει. Η Ιωάννα επίσης προσπαθούσε να μη δείχνει τι ένιωθε. Κατά τη νοσηλεία της ζητούσε συνέχεια τη μαμά της και προς το τέλος δεν ήθελε να φύγει από το νοσοκομείο, γιατί ένιωθε ασφάλεια εκεί» είπε. 

Φίλη Ιωάννας: Μας έλεγαν «πηγαίνετε να τη δείτε, γιατί δεν ξέρουμε τι θα γίνει έπειτα»

Μία φίλη της Ιωάννας ήταν η δεύτερη μάρτυρας που κατέθεσε. «Η Ιωάννα είχε μια φυσιολογική ζωή, δε δημιουργούσε ίντριγκες και αντιπαλότητες.Δε γνωρίζω την κατηγορούμενη, δε μου είπε η Ιωάννα ποτέ για κάποιον Ν» εξήγησε.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι πολλές φορές μας λέγανε "πηγαίνετε να τη δείτε, γιατί δεν ξέρουμε τι θα γίνει έπειτα". «Δεν μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί της, δεν μπορούσε καν να μιλήσει. Ημασταν εκεί για να μας βλέπει, όσο μπορούσε να δει. Τα μέτρα ασφαλείας στο νοσοκομείο ήταν αυστηρά, μας είχαν πει ότι μπορούσε να έχει υπάρξει περιστατικό παραβίασης» σημείωσε η μάρτυρας.

Η φίλη της κατέληξε λέγοντας πως η Ιωάννα παίρνει πάρα πολλά φάρμακα, έχει πολλά χειρουργεία μπροστά της, «βασανιστήρια» τα χαρακτήρισε. «Δεν έχω βιώσει κάτι χειρότερο. Δε θα γίνει ποτέ όπως ήταν πριν» είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top