Κατερίνη: Απλή επίπληξη σε νεαρό που συνευρέθηκε με 12χρονη

Η υπόθεση ανακαλύφθηκε καθώς η ανήλικη είχε μείνει έγκυος

σφυρί δικαστηρίου/ unsplash

Εντύπωση προκάλεσε η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης που απλώς επέπληξε σε 21χρονο, ο οποίος είχε συνευρεθεί ερωτικά με 12χρονη. 

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στην Κατερίνη πριν τρία χρόνια, όταν ο εν λόγω νεαρός ήταν 18 χρονών. Οι αρχές είχαν κινητοποιηθεί, καθώς η ανήλικη είχε μείνει έγκυος μετά από σεξουαλική επαφή με άλλον άνδρα. 

Σύμφωνα με το grtimes, o Πρόεδρος του Δικαστηρίου επέπληξε τον κατηγορούμενο, αντί να του βάλει ποινή, λέγοντάς του: «Τώρα που πάθατε και ταλαιπωρηθήκατε, μάθατε ότι δεν πλησιάζουμε ανήλικη ακόμη και αν θέλει. Να είστε παραπάνω προσεκτικός από εδώ και πέρα. Προσέξτε μη σας δούμε ξανά κατηγορούμενο». 

Πατέρας καταδικάστηκε για παιδική πορνογραφία- Ζητά επιμέλεια της κόρης του

Μάλιστα, του συνέστησε να ζητάει αστυνομική ταυτότητα για να διαπιστώνει την ηλικία από οποιαδήποτε κοπέλα εάν πρόκειται να συνάψει ερωτική σχέση στο μέλλον.

Ο 21χρονος κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου με την κατηγορίας της γενετήσιας πράξης με ανήλικη. Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κατερίνης, παραπέμφθηκε να δικαστεί σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. 

Αγρίνιο: Ιερέας συνελήφθη για βιασμό ανηλίκου και παιδική πορνογραφία

Η έρευνα των διωκτικών αρχών ξεκίνησε, τον Οκτώβριο του 2019, μετά την αναφορά διευθύντριας Γυμνασίου προς την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κατερίνης, για τέλεση αξιόποινης πράξης σε βάρος ανήλικης μαθήτριας. 

Σύμφωνα με την έκθεση πραγματογνωμοσύνης από Κλινική Ψυχολόγο, η ανήλικη είχε πλήρη γνώση και συνείδηση των πράξεων της. Ακολούθησε τον κατηγορούμενο αφού προηγουμένως η ίδια τον εντόπισε μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και στη συνέχεια χωρίς καμία πίεση εκ μέρους του ή άλλου ενδοιασμού ή ηθικής αναστολής από την ίδια ήλθε σε ερωτική συνεύρεση επί μακρόν. Ανέφερε μάλιστα ότι είχε εμπειρία από το παρελθόν.

Βόλος: Στη φυλακή 25χρονος που δημοσίευσε βίντεο ανήλικης επειδή τον χώρισε

Μόλις ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική εξέταση, ασκήθηκε ποινική δίωξη και ακολούθησε κύρια ανάκριση. Μετά την απολογία του ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top