Μίκης Θεοδωράκης: Το ύστατο χαίρε των καλλιτεχνών που πήγαν στην κηδεία

Νταλάρας, Μπάσης, Ζήνα, Ασλανίδου στον Γαλατά Χανίων

Η Ελλάδα αποχαιρετά σήμερα στην Κρήτη τον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, που έφυγε από τη ζωή στα 96 του χρόνια και άφησε πίσω του σπουδαίο έργο.

Μίκης Θεοδωράκης: Συντετριμμένα τα παιδιά και τα εγγόνια του

Πλήθος κόσμου, συγγενείς και φίλοι, πρόσωπα του πολιτικού και του καλλιτεχνικού χώρου λένε το τελευταίο «αντίο» στον Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά Χανίων. 

Το σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά Χανίων / Eurokinissi

Μετά το τέλος της νεκρώσιμης ακολουθίας, η σορός του μεγάλου Έλληνα συνθέτη θα μεταφερθεί στο κοιμητήριο του χωριού, προκειμένου να ταφεί δίπλα στον πατέρα του και τον αδελφό του, όπως ήταν και η τελευταία του επιθυμία.

Το τελευταίο «αντίο» στον Μίκη Θεοδωράκη / Eurokinissi

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που παρευρίσκονται στην εκκλησία, είναι ο Δημήτρης Μπάσης, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Παναγιώτης Πετράκης και η Πέγκυ Ζήνα. Στην εκκλησία έχει φτάσει και η Μαρία Φαραντούρη.

Ο Δημήτρης Μπάσης και η Μελίνα Ασλανίδου / NDP

Ο Γιώργος Νταλάρας / NDP

Ο Παναγιώτης Πετράκης / NDP

Η Πέγκυ Ζήνα / NDP

Για λόγους που επιβάλουν τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, το μεγαλύτερο μέρος όσων έχουν συγκεντρωθεί για να αποχαιρετίσουν τον κορυφαίο δημιουργού, όπως οι συγχωριανοί του, έχουν παραταχθεί περιμετρικά του ναού και με δάκρυα στα μάτια αποχαιρετούν -όπως είπαν- «έναν δικό τους άνθρωπο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top