Μίνι lockdown σε Αχαΐα, Ηλεία και Ικαρία - Τα μέτρα που ισχύουν

Παρατείνονται τα μέτρα σε Μεσσηνία και Ηράκλειο

Δείτε το ρεπορτάζ της Κωνσταντίνας Τσεγγενέ στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Σε καθεστώς mini lockdown μπαίνουν από σήμερα οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Ηλείας, αλλά και ο δήμος Ικαρίας εξαιτίας της επιβαρυμένης επιδημιολογικής εικόνας που παρουσιάζουν το τελευταίο διάστημα.

Έτσι, από σήμερα και μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου στις 6 το πρωί, σύμφωνα με τις ΚΥΑ που εκδόθηκαν θα ισχύουν τα ακόλουθα έκτακτα περιοριστικά μέτρα:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:00- 06:00. Επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους: α) Μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας και β) μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία).
  • Απαγόρευση μουσικής σε κέντρα διασκέδασης και επιχειρήσεις εστίασης: Στα κέντρα διασκέδασης και τις επιχειρήσεις εστίασης, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών πάρκων ψυχαγωγίας, θεματικών πάρκων και παραλιών, καθώς και των δραστηριοτήτων υπηρεσιών εστιατορίων, κινητών μονάδων εστίασης και παροχής ποτών που προσφέρονται από υγειονομικού τύπου κατάστημα σε ενιαίο χώρο με την παραλία, απαγορεύεται η μουσική καθ' όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ΚΥΑ, από την εφαρμογή του μέτρου αυτού εξαιρούνται οι δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων

Παράλληλα, αποφασίστηκε η παράταση έως τις 10 Σεπτεμβρίου των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί στις Περιφερειακές Ενότητες Μεσσηνίας και Ηρακλείου.
 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top