Ναυάγιο Μήλος: Οι πρώτες εικόνες από τη διάσωση

Σώοι και οι 18 επιβαίνοντες - Πάλευαν να κρατηθούν στην επιφάνεια

Το ρεπορτάζ του Λάμπρου Δεμερτζή στο μεσημεριανό δελτίο του Star για το ναυάγιο θαλαμηγού στη Μήλο και οι πρώτες εικόνες από το σημείο

Κόβουν την ανάσα οι πρώτες εικόνες από τη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης που πραγματοποιήθηκε ανοιχτά της Μήλου, μετά τη βύθιση θαλαμηγού, στην οποία επέβαιναν 18 άνθρωποι, ανάμεσά τους και πέντε ανήλικοι, περίπου 15 - 16 ετών.

ναύαγιο Μηλος

Επιχείρηση διάσωσης ναυαγών στη Μήλο - parianostypos.gr

Μήλος: Σώοι και οι 17 επιβαίνοντες της θαλαμηγού που βυθίστηκε

Όλοι οι διασωθέντες είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας Μήλου προληπτικά. Σε 58χρονο άνδρα, με θλαστικό επιφανειακό τραύμα στο κεφάλι, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και υποβάλλεται σε περαιτέρω εξετάσεις. Η κατάσταση της υγείας του, ωστόσο, δεν εμπνέει ανησυχία.

Στις 09:50 το πρωί της Πέμπτης 12/8, ο κυβερνήτης μιας θαλαμηγού 28 μέτρων κάλεσε το 112 και είπε ότι το σκάφος που μετέφερε άλλα 17 άτομα, άρχισε να βάζει νερά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Λάμπρου Δεμερτζή στο μεσημεριανό δελτίο του Star. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση και πλωτά σκάφη έφτασαν στο σημείο όπου βυθιζόταν η θαλαμηγός, 16 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Μήλου. Oι επιβαίνοντες πρόλαβαν να φορέσουν τα σωσίβιά τους και να πέσουν στη θάλασσα, όπου παρέμειναν για περίπου μία με μιάμιση ώρα. 

ναυαγοί Μήλος

Ναυαγοί στη Μήλο - parianostypos.gr

Το πρώτο πλωτό μέσο που έφτασε στο σημείο του ναυαγίου, για να περισυλλέξει τους ναυαγούς, ήταν το ταχύπλοο επιβατηγό πλοίο Sea Jet 2, το οποίο παρέκλινε της πορείας του, καθώς εκτελούσε το δρομολόγιο από Πειραιά, με τελικό προορισμό τη Σίκινο.

Στην περιοχή έπνεαν άνεμοι πέντε μποφόρ, δυσκολεύοντας την επιχείρηση.

Όλα πήγαν όμως στο τέλος καλά και πλέον ερευνώνται οι συνθήκες του ατυχήματος.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top