Φωτιές: Στο πλευρό της Ελλάδας ξένοι πυροσβέστες- «Κάνουμε ό,τι μπορούμε»

«Βιώνουμε ένα μάθημα αλληλεγγύης. Η εθνικότητα δεν έχει σημασία πια!»

Πυροσβέστες από 23 χώρες έχουν ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες στο πλευρό των Ελλήνων συναδέλφων τους. Μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της Ελλάδας για βοήθεια οι εξής χώρες: Κύπρος, Γαλλία, Κροατία, Σουηδία, Ρουμανία, Ισπανία, Τσεχία, Γερμανία, Πολωνία, Σλοβακία. Αυστρία, Ουκρανία, Ισραήλ, Ελβετια, Ηνωμένο Βασίλειο, Κουβέιτ, Κατάρ, Μολδαβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Σερβία.

Φωτιές Ελλάδα: Η διεθνής βοήθεια που έφτασε στη χώρα μας

Εύβοια: Ουκρανοί και Σλοβάκοι πυροσβέστες παλεύουν με τις φωτιές 

Με μια τεράστια αντιπυρική ζώνη αλλά και μάχες όλη τη νύχτα οι Καματριάδες σώθηκαν με τη βοήθεια φυσικά όλων των εθελοντών αλλά και των σωμάτων που έχουν έρθει από την Ουκρανία.

«Είναι μια μικρή συμβολή στις προσπάθειες των πυροσβεστών σας. Τους βοηθάμε απλώς και κάνουμε ό,τι μπορούμε» είπε Ουκρανός πυροσβέστης στο Star.

«Είναι μια παράξενη, τεράστια πυρκαγιά και δεν είναι εύκολο να τη θέσεις υπό έλεγχο. Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε» ανέφερε στο Star ο επικεφαλής των Σλοβάκων πυροσβεστών Πέτερ Κοβάλικ.

Συνολικά 75 πυροσβέστες από τη Σλοβακία και 100 από την Ουκρανία έχουν ριχτεί στην μάχη με τον πύρινο εφιάλτη στην Εύβοια.

Αρκαδία: Στο πλευρό των Ελλήνων Τσέχοι και Βρετανοί πυροσβέστες

Στην Αρκαδία, Τσέχοι και Βρετανοί έχουν σχηματίσει ενιαίο μέτωπο με τους Έλληνες πυροσβέστες ενάντια στα πύρινα τείχη.

«Η βασική αποστολή μας είναι να βοηθήσουμε τους Έλληνες πυροσβέστες και τους κατοίκους να σβήσουν τις δασικές πυρκαγιές, γιατί υπάρχουν πολλές εστίες και το μέγεθος του μετώπου είναι απίστευτο» είπε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής ομάδας της Τσεχίας, Ρίχαρντ Φραμ στο Star.

Tσέχοι πυροσβέστες στη βόρεια Εύβοια- φωτογραφία Eurokinissi

Tσέχοι πυροσβέστες στη βόρεια Εύβοια- φωτογραφία Eurokinissi

«Δουλεύουμε σε συνεργασία με τους Έλληνες συναδέλφους μας και όπως βλέπετε πίσω μου έχουμε πληρώματα που φτιάχνουν αντιπυρική ζώνη εδώ» εξήγησε ο διοικητής της βρετανικής εθελοντικής δύναμης, Ίαν Ίρβινγκ.

Γαλλία: Η μεγαλύτερη χερσαία αποστολή Πολιτικής Προστασίας στο εξωτερικό

Συνολικά 250 μέλη της Γαλλικής Πολιτικής Προστασίας συμμετέχουν στην καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα.

Γάλλοι πυροσβέστες στις Αφίδνες- φωτογραφία Eurokinissi

Γάλλοι πυροσβέστες στις Αφίδνες- φωτογραφία Eurokinissi

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη χερσαία αποστολή της Γαλλικής Πολιτικής Προστασίας στο εξωτερικό, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η γαλλική πρεσβεία.

Η Γαλλία στέλνει πρωτοφανή χερσαία βοήθεια για τις πυρκαγιές

Μολδαβοί, Ρουμάνοι και Πολωνοί πυροσβέστες στα μέτωπα της Εύβοιας

Αλληλεγγύη χωρίς σύνορα. 26 Μολδαβοί πυροσβέστες με 4 οχήματα έφτασαν στο λιμάνι της Γλύφας στη Στυλίδα και αναχώρησαν για την Εύβοια. 

«Βιώνουμε ένα μάθημα αλληλεγγύης. Η εθνικότητα δεν έχει σημασία πια!» είναι η ανάρτηση από το Πυροσβεστικό Σώμα της Ρουμανίας που έκανε αγιασμό και έστειλε στη χώρα μας 108 πυροσβέστες με 21 οχήματα. Στην Εύβοια επιχειρούν και 143 Πολωνοί πυροσβέστες με 46 οχήματα.

Φωτιές: Στο πλευρό της Ελλάδας η Σερβία

Δημοσιογράφοι απ’ όλο τον κόσμο βρίσκονται στα πύρινα μέτωπα και καταγράφουν τις εικόνες.  «Υπάρχουν πάνω από 1.000 Σέρβοι τουρίστες στην Εύβοια τώρα και αφότου άρχισαν οι φωτιές υπάρχουν πάνω από 500» ανέφερε στο Star o Σέρβος δημοσιογράφος Πέτερ Γκάιτς.

Πυροσβέστες από τη Σερβία δίνουν σκληρή μάχη με την πύρινη λαίλαπα στην Εύβοια. 

Στην Ελλάδα οι υπουργοί Εξωτερικών και Εσωτερικών της Σερβίας

Στη χώρα μας έσπευσαν και οι υπουργοί Εξωτερικών και Εσωτερικών της Σερβίας.

«Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων για τα όσα προσέφερε η Σερβία: 39 πυροσβέστες, 14 οχήματα, 3 ελικόπτερα» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «ευχαριστώ» στις χώρες που έστειλαν δυνάμεις

«Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας, την ευγνωμοσύνη μας στον λαό της Σερβίας» δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον υπουργό Εσωτερικών της Σερβίας - φωτογραφία Eurokinissi

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον υπουργό Εσωτερικών της Σερβίας - φωτογραφία Eurokinissi

«Σε όλες τις δύσκολες στιγμές Σερβία και Ελλάδα ήταν μαζί, έτσι συνέβη και αυτή τη φορά» απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βουλίν.

Ανθρωπιστική βοήθεια από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ανθρωπιστική βοήθεια για τους πυρόπληκτους από την Ερυθρά Ημισέληνο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έφθασε σήμερα στην Ελλάδα με πρωτοβουλία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

«Αυτό είναι το πρώτο από 3 φορτία, 30 τόνων το καθένα, για να βοηθήσουμε στην ανακούφιση του ελληνικού λαού» ανέφερε ο πρέσβης των ΗΑΕ, Σουλεϊμάν Αλ Μαζρούι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top