Ο καύσωνας παίρνει παράταση! - Πού θα «χτυπήσει» 44άρια την Παρασκευή 30/7

Μέχρι και την άλλη Παρασκευή στα ύψη ο υδράργυρος -Πότε κορυφώνεται η ζέστη

Μέχρι την άλλη Παρασκευή θα επιμείνει ο καύσωνας που πλήττει τη χώρα μας. Πού θα έχει 44άρια την Παρασκευή 30/7. Η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Παράταση φαίνεται ότι θα πάρει το κύμα καύσωνα που πλήττει ήδη τη χώρα με θερμοκρασίες που ξεπερνούν σε πολλές περιοχές τους 40 °C. 

Καύσωνας: Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ - 44 βαθμούς θα δείξει το θερμόμετρο

Αν και οι αρχικές μετεωρολογικές προβλέψεις έδειχναν ότι θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη, τα δεδομένα φαίνεται ότι αλλάζουν και ο υδράργυρος θα παραμείνει στα ύψη μέχρι και την άλλη Παρασκευή, όπως τόνισε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς.

Δείτε καθημερινά την πρόβλεψη του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Καιρός: Μέχρι και 44 °C η θερμοκρασία την Παρασκευή 30/7

Συνθήκες καύσωνα με μέγιστες θερμοκρασίες στους 42-44 °C Κελσίου και υψηλές ελάχιστες αναμένονται την Παρασκευή 30 Ιουλίου, με το αίσθημα δυσφορίας στα αστικά κέντρα να είναι αυξημένο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί:

  • στη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 40-42 °C
  • στην Κεντρική Ελλάδα και στην Ήπειρο από 18 έως 42-44 °C
  • στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 42-44 °C
  • στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 41 °C
  • στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 20 έως 38 °C
  • στα Δωδεκάνησα και στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 40-42 °C

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς και στα πελάγη από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις που στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ και στο Ιόνιο τα 4-5 μποφόρ.

καύσωνας Παρασκευή 30/7

Ο καιρός στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται συνθήκες καύσωνα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 41-42 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια και πολλή ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 27 έως 39 βαθμούς.

Καιρός: Πότε κορυφώνεται ο καύσωνας διαρκείας

Η κορύφωση του καύσωνα προβλέπεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ωστόσο οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή 6/8/21.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες το επόμενο τριήμερο θα κυμανθούν στα ηπειρωτικά στους 42 με 44 βαθμούς ενώ στη νησιωτική χώρα και τα παραθαλάσσια τμήματα η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

 

Στα ύψη ο υδράργυρος την Πέμπτη – Οι περιοχές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες

Σύμφωνα με το meteo, ιδιαίτερα υψηλές μέγιστες επικράτησαν την Πέμπτη 29/07 σε ολόκληρη τη χώρα. Με εξαίρεση τις Κυκλάδες και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, σε όλα τα υπόλοιπα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας ο υδράργυρος ξεπέρασε σε κάποιον μετεωρολογικό σταθμό τους 40 βαθμούς Κελσίου, όπως καταγράφηκε από 63 σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οι περιοχές που καταγράφηκαν οι οκτώ υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες:

υψηλότερες θερμοκρασίες Πέμπτης

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top