Φωτιά Αχαΐα: Σε εξέλιξη η φωτιά στη Δροσιά – Σε ύφεση στην Ελεκίστρα

Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστών να ελέγξουν το μέτωπο

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τη φωτιά στην Αχαΐα

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά που καίει δασική έκταση στην περιοχή Δροσιά της Αχαΐας. Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, «η ένταση των ανεμών έχει μειωθεί, αλλά το πύρινο μέτωπο είναι μεγάλο και οι εστίες της φωτιάς αρκετές».

φωτια Αχαΐα

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στη Δροσιά Αχαΐας

Όμως, όπως πρόσθεσε, «το φαινόμενο δεν έχει την ίδια "επιθετικότητα" που παρουσίαζε τις προηγούμενες ώρες».

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες - Tempo24.gr

«Περιμένουμε με το πρώτο φως της ημέρας να επιχειρήσουν τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα, γιατί και η Πέμπτη προβλέπεται να είναι μία δύσκολη ημέρα, λόγω των καιρικών συνθηκών», τόνισε.

φωτιά Δροσιά

Η φωτιά είναι σε ύφεση, ωστόσο υπάρχουν αρκετές εστίες και φόβοι για αναζωπυρώσεις

Πάντως, καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας επιχειρούσαν στην περιοχή ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που έχουν ενισχυθεί περαιτέρω, αποτελούμενες από 180 πυροσβέστες με οκτώ ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 48 οχήματα.

Όσον αφορά στη φωτιά στην περιοχή Ελεκίστρα της Πάτρας, παραμένει σε ύφεση, ενώ στο σημείο βρίσκεται μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής.

καμένο σπίτι

Αρκετά σπίτια υπέστησαν καταστροφές

Νωρίτερα, είχαν ειδοποιηθεί, μέσω του 112, για εκκένωση για προληπτικούς λόγους προς Χαλανδρίτσα από την Ε033, όσοι κάτοικοι βρίσκονταν στους οικισμούς Κάτω Δροσιά, Πηγάδια, Μπαράκες, Σκιαδά, Ξηροχώρι, Σταυροδρόμι, Σκούρας, Καρδάσι, Καρπέτα ή Αγία Τριάδα.

κατάσβεση φωτιά Αχαΐα

Μεγάλη είναι η πυροσβεστική δύναμη που επιχειρεί στην περιοχή

Σύμφωνα με μία πρώτη ενημέρωση που έγινε κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης στο επιχειρησιακό κέντρο των πυροσβεστικών υπηρεσιών στην Πάτρα, τουλάχιστον πέντε σπίτια υπέστησαν ζημιές από τη φωτιά, όπως και εκτάσεις με καλλιέργειες.

φωτιά σπίτι ζημιά

Ένα από τα σπίτια που υπέστη ζημιές από τις φλόγες

Ο δήμος Πατρέων αποφάσισε την παροχή βοήθειας και φιλοξενίας στους πληγέντες από τη φωτιά στην Ελεκίστρα.

Τέσσερις τραυματίες

Από τη πυρκαγιά στο Σούλι και στην Ελεκίστρα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα δύο πυροσβέστες και δύο πολίτες.

ελικόπτερο κατάσβεση φωτιάς

Τέσσερις άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο χωρίς όμως να κινδυνεύει η ζωή τους

Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, διακομίστηκαν στο ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με αναπνευστικά προβλήματα, δύο πυροσβέστες και μια γυναίκα κάτοικος της περιοχής.

Επίσης, στο Κέντρο Υγείας Νοτίου Τομέα Πατρών παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε άνδρα κάτοικο της περιοχής με θλαστικό τραύμα. Η κατάστασή τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top