Μαίνεται η φωτιά στο Λασίθι – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Συνεχείς αναζωπυρώσεις

φωτιά Λασίθι

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες στο δάσος της Πρίνας στο Λασίθι, ωστόσο η φωτιά που ξέσπασε χθες μαίνεται ανεξέλεγκτη και οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. 

 

 

Σύμφωνα με το cretapost.gr στο σημείο επιχειρούν 20 οχήματα με 90 άνδρες, έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, υδροφόρες και μηχανήματα ΟΤΑ, ενώ με το πρώτο φως της μέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα. Αναμένεται επίσης ένα ακόμα από την Αθήνα.

φωτιά Λασίθι

Όλη νύχτα οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να οριοθετήσουν το μέτωπο της φωτιάς στο Λασίθι

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι και το μέτωπο της φωτιάς μετακινείται προς τις τοπικές κοινότητες Μεσελέρων, Μακρυλιάς και Καλαμαύκας. 

Προς το παρόν δεν έχουν απειληθεί κατοικημένες περιοχές και η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση. Αργά χθες το βράδυ μάλιστα οι πυροσβέστες κατάφεραν να οριοθετήσουν μερικών το πύρινο μέτωπο. 

εικόνα της φωτιάς στο Λασίθι

Προς το παρόν δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές

Την ίδια ώρα ο δήμαρχος Ιεράπετρας, Θ. Καλατζάκης μέσω Facebook έκανε έκκληση στους κατοίκους του Φράγματος, της Καλαμαύκας, της Πρίνας, της Μακρυλιάς και των Μεσελέρων να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις στην περιοχή. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top