Τρεις λόγοι για τους οποίους πρέπει να εμβολιαστούν οι έφηβοι

«Μετατρέψαμε και πάλι κλινικές σε κλινικές Covid»

Για τον εμβολιασμό των ανηλίκων μίλησε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Όπως είπε, ο εμβολιασμός στις ηλικίες 15-17 ετών γίνεται πρώτα για να προστατευτούν τα ίδια τα παιδιά. «Η πιθανότητα να νοσήσει ένα παιδί βαριά είναι μικρότερη, όμως έχουμε χάσει τρία Ελληνόπουλα μέχρι σήμερα» σημείωσε. «Πολλά παιδιά δοκιμάστηκαν στς εντατικές και τα κατάφεραν. Δεν παύει όμως να είναι μια άσχημη εμπειρία και για το παιδί και για τους οικείους του» πρόσθεσε.

Εμβολιασμοί: Το απόγευμα ανοίγει η πλατφόρμα για τους 15 – 17 ετών

Άλλος ένας λόγος που συνιστάται ο εμβολιασμός των εφήβων είναι γιατί ακόμα και αν το περιβάλλον τους είναι πλήρως εμβολιασμένο, πάντα υπάρχει ο κίνδυνος νόσησης. Σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο, το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό αλλά τίποτα δεν είναι απόλυτο στην επιστήμη. Έτσι, εάν κάποιο μέλος της οικογένειας έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα το οποίο δε γνωρίζει, είναι πιθανό να νοσήσει. 

Ο εμβολιασμός των νέων είναι σημαντικός για έναν ακόμα λόγο, καθώς ανακόπτει τη διασπορά του ιού και δεν του επιτρέπει να μεταλλαχτεί. «Όσο ο ιός μεταλλάσσεται, υπάρχει κίνδυνος τα εμβόλιά μας να είναι λιγότερο αποτελεσματικά απέναντι στα νέα στελέχη» υπογράμμισε ο καθηγητής.

Αυξάνονται τα κρούσματα της μετάλλαξης «Δέλτα»

Αναφερόμενος στην αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου, ο καθηγητής είπε ότι μετά την άρση των μέτρων, δεν τηρήθηκαν οι περιορισμοί καθώς ο κόσμος ήταν κουρασμένος.

Ανησυχία σε κυβέρνηση: Η μετάλλαξη Δέλτα ανεβάζει στο 80% το τείχος ανοσίας

Όπως είπε, η μετάλλαξη «Δέλτα» είναι πολύ πιο μεταδοτική από το αρχικό στέλεχος, επομένως μέσω του συνωστισμού σε πάρτι και γλέντια, μεταδόθηκε ευκολότερα. 

«Μετατρέψαμε και πάλι κλινικές σε κλινικές Covid»

 «Η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ μεταδοτική και πλέον έχουμε πολλές εισαγωγές. Μετατρέψαμε και πάλι κλινικές που είχαμε αποχαρακτηρίσει ξανά σε κλινικές covid» είπε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ η συντονίστρια διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του ΓΝΘΑ «Η Σωτηρία» και πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ). Μίνα Γκάγκα.

Σύμφωνα με την ίδια, στις εισαγωγές στα νοσοκομεία υπάρχουν πολλοί νέοι άνθρωποι, με τον μέσο όρο ηλικίας να έχει έσει πλέον κοντά στα 32 έτη.

Αναφερόμενη στον εμβολιασμό των παιδιών, παρότρυνε τους γονείς να μιλήσουν με τους παιδιάτρους τους και να ακολουθήσουν τις συμβουλές τους.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top