Κορωνοϊός: Πέθανε 40χρονη στα Ιωάννινα, λίγο καιρό μετά τον πατέρα της

Δεν πρόλαβε να εμβολιαστεί, λένε οι συγγενείς της

Η 40χρονη

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων από τον θάνατο της 40χρονης Αλεξάνδρας Σιώζου μετά από δύο μήνες σκληρής μάχης με τον κορωνοϊό και λίγες μόλις εβδομάδες μετά τον θάνατο του πατέρα της από τον φονικό ιό. 

Πριν από δύο μήνες ο πατέρας της 40χρονης, πρώην τοπικός σύμβουλος στην κοινότητα Μαρμάρων του δήμου Ιωαννιτών, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. 

Η 40χρονη που πέθανε στα Ιωάννινα

Η 40χρονη Αλεξάνδρα που νικήθηκε από τον κορωνοϊό

Στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των επαφών του βρέθηκε θετική και η κόρη του, Αλεξάνδρα. Η υγεία της παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση, καθώς πρόσφατα είχε περάσει μια σοβαρή περιπέτεια. Η 40χρονη, καθώς άνηκε σε ευπαθή ομάδα, περίμενε με ανυπομονησία να εμβολιαστεί, αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε. 

Σύμφωνα με συγγενείς της, αν είχε εμβολιαστεί εγκαίρως, όπως επιθυμούσε, πιθανόν να είχε καταφέρει να βγει ζωντανή από αυτήν τη μάχη και να συνέχιζε τη ζωή της δίπλα στον σύζυγό της και την πεντάχρονη κόρη τους. 

Η 40χρονη και ο πατέρας της νοσηλεύτηκαν και πάλεψαν για τη ζωή τους στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο πατέρας της, μάλιστα, δεν έμαθε ποτέ ότι η κόρη του βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. 

Η Αλεξάνδρα Σιώζου «έφυγε» τελικά από τη ζωή στις 6 Ιουλίου, λίγες εβδομάδες μετά τον πατέρα της, παρά την τεράστια μάχη που έδωσαν οι γιατροί του νοσοκομείου για να την κρατήσουν στη ζωή. 

Στη μάχη αυτή των γιατρών αναφέρθηκε με ανάρτησή του στα social media και ο σύζυγός της, Χρήστος, ο οποίος μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας αποφάσισαν να ανοιχτεί ένας τραπεζικός λογαριασμός στη μνήμη της 40χρονης, όπου τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν για την ενίσχυση των μονάδων αντιμετώπισης του COVID-19.

«Από χθες η καρδιά μας ράγισε. Το χαμόγελό μας έσβησε. Ο δικός μας άγγελος, η Αλεξάνδρα μας δεν άντεξε άλλο αυτή την άνιση μάχη. Ήθελε να βγει νικήτρια και να γυρίσει να μοιράσει ξανά χαμόγελα απλόχερα παντού σε κάθε βήμα της, όπως έκανε πάντα. Όλους αυτούς τους δύσκολους μήνες που πάλευε ήταν ο πιο δυνατός άνθρωπος του κόσμου. Δίπλα της είχε μια ομάδα ηρώων που παλεύανε στο πλευρό της ακούραστοι, δίνοντας έναν τιτάνιο αγώνα για το κορίτσι μας. Δεθήκανε μαζί μας, με τον πόνο και τη θλίψη μας. Κάποιες φορές όμως σε όλους τους αγώνες υπάρχουν και οι ήττες. Το κεφάλι ψηλά όμως γιατί εσείς θα δώσετε πολλούς αγώνες και θα είστε στήριγμα σε πολλές οικογένειες. Για σας όλους τους ήρωες και για τους αγώνες που δίνετε η οικογένεια της Αλεξάνδρας αποφάσισε να ανοιχθεί λογαριασμός στη μνήμη της και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούνε να πάνε για την ενίσχυση των μονάδων αντιμετώπισης του COVID-19.

Επιθυμία της Αλεξάνδρας μας ήταν η διαδικασία της αποτέφρωσης, την οποία και θα πραγματοποιήσουμε», έγραψε ο σύζυγός της.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top