Επιστρέφει ο καύσωνας – Πού θα αγγίξει τους 44 βαθμούς ο υδράργυρος;

Πότε αναμένεται να υποχωρήσει η θερμοκρασία

Νέος καύσωνας από την Τετάρτη. Πότε αναμένονται 40αρια. Η πρόβλεψη του καιρού από τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά - βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Καμίνι θα θυμίζει από σήμερα και πάλι η χώρα, καθώς ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει και πάλι σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες που θα φτάσουν ακόμα και σε 44 βαθμούς Κελσίου. 

Δείτε καθημερινά την πρόβλεψη του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Σύμφωνα με την πρόγνωση των μετεωρολόγων η κορύφωση του νέου κύματος καύσωνα θα είναι την Πέμπτη και θα αρχίσει να υποχωρεί το Σάββατο.

Από σήμερα ο υδράργυρος θα αρχίσει σταδιακά να ανεβαίνει και το θερμόμετρο θα δείξει έως και 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ από τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και στα βόρεια ορεινά, όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 23 έως 37 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 39 βαθμούς), 20 έως 38 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 24 έως 34 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 36-37 βαθμούς στην Κρήτη, 24 έως 35 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και τοπικά σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Καιρός σήμερα: Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και το απόγευμα πρόσκαιρα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 38 και κατά τόπους στη Θεσσαλία έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αίθριος. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αίθριος. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα Δωδεκάνησα έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 30-06-2021

Γενικά αίθριος καιρός. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά και στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά.

θερμοκαρσίες την Τετάρτη

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ και στα δυτικά νότιοι νοτιοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ.

ζέστη Τετάρτη

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα και θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει κατά τόπους τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

ΠΕΜΠΤΗ 01-07-2021

Γενικά αίθριος και πολύ ζεστός καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα βόρεια ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Πέμπτη καύσωνας

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα βόρεια μεταβλητοί 2 με 4 και στις υπόλοιπες περιοχές από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5, τοπικά έως 6 μποφόρ.

Πέμπτη θερμοκρασίες

Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο και θα φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02-07-2021

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα βόρεια ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Παρασκευή καύσωνας

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ.

Παρασκευή Θερμοκρασία

Η θερμοκρασία, αν και θα σημειώσει μικρή πτώση, θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα στα κεντρικά και τα νότια.

ΣΑΒΒΑΤΟ 03-07-2021

Γενικά αίθριος καιρός, όμως από τις μεσημβρινές ώρες στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και κυρίως στα βορειοανατολικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες.

Σάββατο θερμοκρασίες

Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί ασθενείς ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top