Απάτη με την ταινία του Μπαντέρας στη Θεσσαλονίκη - Κλέβουν ΙBAN και ΑΦΜ

Υποψήφιοι κομπάρσοι της ταινίας «The Enforcer» τα θύματα της απάτης

Επιτήδειοι έστησαν απάτη με «δόλωμα» την ταινία που γυρίζει ο Αντόνιο Μπαντέρας στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να κλέψουν προσωπικά δεδομένα πολιτών. Βίντεο: Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star

Την προσοχή του κοινού για πιθανή προσέγγιση από επιτήδειους ζητά η παραγωγή της χολιγουντιανής κινηματογραφικής ταινίας «The Enforcer» του Αντόνιο Μπαντέρας που γυρίζεται στη Θεσσαλονίκη.

Antonio Banderas: Καταφτάνει στην Ελλάδα, αλλά όχι για διακοπές!

Στελέχη της παραγωγής που είχαν επαφή με βοηθητικούς ηθοποιούς έκαναν γνωστό πως αριθμός των extras, που θα συμμετέχουν ή είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετέχουν στην ταινία, έλαβαν γραπτά μηνύματα από τα e-mails του casting call (σ.σ πρόσκληση ενδιαφέροντος για ακρόαση) στο κινητό τους τηλέφωνο και δη από τις ηλεκτρονικές διευθύνεις barracuda.themovie@gmail.com,  barracuda.themovie@yahoo.com.

Όλη η Αθήνα ένα πλατό - Γυρίζονται έξι ταινίες στις γειτονιές της

Συγκεκριμένα, το sms που λαμβάνουν τα θύματα αναφέρει στα αγγλικά: «Στείλτε μου εδώ (σ.σ. στο email της παραγωγής), το iban και το όνομα της τράπεζας, μια φωτογραφία της ταυτότητας ή του διαβατηρίου, τον ΑΜΚΑ, το ΑΦΜ. Αν δεν τα έχετε, ενημερώστε με».

Στο παράνομο αυτό μήνυμα ζητείται η εισαγωγή προσωπικών στοιχείων όπως ΑΦΜ και αριθμού πιστωτικής κάρτας και είναι κακόβουλα (spam).

 The Enforcer: Η ανακοίνωση της εταιρείας παραγωγής για την απάτη 

Η παραγωγή ενημερώνει πως δεν υπάρχει καμιά τέτοια ανάγκη ή αίτημα των συντελεστών της ταινίας για προσωπικά στοιχεία οποιασδήποτε σχετικής μορφής.

Κατά την εκτίμηση των ατόμων που επιμελούνται τη διαδικασία δημιουργίας της ταινίας, έχει υπάρξει «χακάρισμα» των e-mails του τμήματος casting και προσπάθεια υποκλοπής προσωπικών δεδομένων και για τον λόγο αυτό όλοι οι ενδιαφερόμενοι για απασχόληση σε ρόλο βοηθητικού ηθοποιού παρακαλούνται να προχωρήσουν σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για την αποφυγή περιστατικών εξαπάτησης τους. 
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top