Παναγιωτόπουλος για AstraZeneca: Δε συνιστάται δεύτερη δόση με άλλο εμβόλιο

«Δεν είναι σίγουρο ότι θα επιφέρει ανοσία»

Τέλος το εμβόλιο της AstraZeneca στους πολίτες κάτω των 60 ετών. Τι θα γίνει με όσους έλαβαν την πρώτη δόση. Όσα είπε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού Μαρία Θεοδωρίδου

Τη σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού για τη χρήση διαφορετικού εμβολίου στα άτομα που εμφάνισαν σοβαρές παρενέργειες κατά την πρώτη δόση με AstraZeneca σχολίασε ο επιδημιολόγος και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.

AstraZeneca: Τέλος το εμβόλιο στους κάτω των 60 - Τι θα γίνει με τη 2η δόση

Υπενθυμίζεται ότι χθες η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου, επεσήμανε ότι στην περίπτωση του AstraZeneca παραμένει η σύσταση για να γίνεται η δεύτερη δόση με το ίδιο εμβόλιο που έχει πραγματοποιηθεί και η πρώτη, εκτός εάν τα άτομα παρουσίασαν σοβαρές παρενέργειες κατά την πρώτη δόση.

«Δε συνιστάται η επιλογή διαφορετικού εμβολίου για τη δεύτερη δόση σε όσους έχουν ήδη εμβολιαστεί με μία δόση της AstraZeneca. Οι συστάσεις που γίνονται δεν έχουν να κάνουν μόνο με τον κίνδυνο του εμβολίου αλλά και με τον κίνδυνο της νόσου» σημείωσε. 

AstraZeneca: Πόσο πιθανό είναι να πάθει κάποιος θρόμβωση στη 2η δόση;

Όπως είπε, είναι πολύ σπάνιο να εμφανιστεί κάποια παρενέργεια κατά τη δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca. «Ξέρουμε ότι παρουσιάζει αυτήν την πολύ σπάνια παρενέργεια. Βάζουμε όμως στη ζυγαριά τον κίνδυνο από τον Covid και τον σπάνιο κίνδυνο παρενέργειας» τόνισε ο ίδιος. Εξάλλου όπως είπε, το προηγούμενο διάστημα σώθηκαν ζωές χάρη στο συγκεκριμένο εμβόλιο.

Τέλος, αναφερόμενος στη δεύτερη δόση τόνισε ότι «δεν είναι ξεκαθαρισμένο ότι θα υπάρχει αποτέλεσμα με άλλο σκεύασμα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top