Έρευνα: Γιατί το σκρολάρισμα πριν τον ύπνο θα είναι η καταστροφή μας

Tι αποκαλύπτει για την εναλλαγή στα social media app πριν κοιμηθούμε

κοπέλα που κοιτάει το κινητό της

Γειά σου, προβοκάτορα. Πώς τα περνάς την τελευταία χρονιά; Δεν έχεις ιδέα. Ούτε εμείς; Το βράδυ πριν κοιμηθείς ρίχνεις ένα συνεχόμενο σκρολάρισμα, εναλλάσσοντας το ένα social media app μετά το άλλο, πριν αρχίζεις να νυστάζεις πολύ και κοιμηθείς; Και εμείς. Ξέρεις γιατί; Εμείς όχι, αλλά ξέρει η επιστήμη: για να μη σκέφτεσαι και για να αποφύγεις τα συναισθήματά σου. Ναι, μια νέα έρευνα μας κάνει το πιο βίαιο call out.

Σύμφωνα με τη νέα αυτή έρευνα του Vita Health Group, η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πριν τον ύπνο έχει πάψει να είναι ένας ευχάριστος τρόπος να χαλαρώνουμε από την πίεση της μέρας και έχει μετατραπεί σε μια επικίνδυνη συνήθεια που δε μας επιτρέπει να έρθουμε σε επαφή με τα πραγματικά μας συναισθήματα.

Αυτό αφορά σε μεγάλο βαθμό τη Gen Z. Πάνω από τα μισά άτομα που ερωτήθηκαν (56%), ηλικίας από 18-24 ετών είπαν πως χρησιμοποιούν εφαρμογές όπως το Twitter, το Instagram, το Facebook, το Snapchat και το TikTok κάθε βράδυ πριν κοιμηθούν. Αυτή η δραστηριότητα είναι αρκετά μεγαλύτερη, σε σχέση με τους υπόλοιπους ενήλικες που ερωτήθηκαν, 50% των οποίων απάντησαν πως κάνουν χρήση τέτοιων εφαρμογών πριν κοιμηθούν, ενώ ένα 27% μόλις την αποκάλεσαν «καθημερινή συνήθεια».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο provocateur.gr

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top