Γλυκά Νερά : Πού αναζητούν τους δολοφόνους της 20χρονης Καρολάιν

Ψάχνουν στον στενό κύκλο της οικογένειας και όσους γνώριζαν για τα χρήματα

Οι πρώτες δηλώσεις του 32χρονου πιλότου που έχασε τη γυναίκα του από αδίστακτους κακοποιούς στα Γλυκά Νερά. Βίντεο: Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (11/5)

«Θα τους πιάσουν»! Αυτή είναι η πεποίθηση του 32χρονου πιλότου ελικοπτέρων, ο οποίος είδε τους τρεις αδίστακτους ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι του στα Γλυκά Νερά να απειλούν με όπλο το 11 μηνών μωρό του και να σκοτώνουν τη σύζυγό του. 

Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών έχουν στα χέρια τους την κατάθεση του συζύγου της 20χρονης και υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην περιοχή, ελπίζοντας ότι κάποια από αυτές θα έχει καταγράψει τις κινήσεις των τριών εγκληματιών. 

Γλυκά Νερά: «Τους παρακαλέσαμε να μη μας κάνουν κακό» - Οι πρώτες δηλώσεις

Οι δολοφόνοι της Καρολάιν έμειναν αρκετή ώρα μέσα στο σπίτι, ψάχνοντας για χρήματα και κοσμήματα και οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι έχουν αφήσει πίσω τους ένα στοιχείο που θα προδώσει την ταυτότητά τους. 

Εκτός από τα αποτυπώματα που πήραν από όλο το σπίτι, οι έμπειροι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών πήραν γενετικό υλικό από τα ρούχα και τα νύχια των θυμάτων κι ελπίζουν ότι εκεί θα υπάρχει το πρώτο σημαντικό στοιχείο που θα τους φέρει ένα βήμα πιο κοντά στους δράστες. 

Παράλληλα ερευνώνται όλες οι τηλεφωνικές κλήσεις που έγιναν στην περιοχή λίγο πριν και λίγο μετά τη δολοφονία, καθώς δεν αποκλείεται οι ληστές να είχαν και συνεργό, ο οποίος φύλαγε τσίλιες και ενδεχομένως του ενημέρωνε για το αν θα έπρεπε να μείνουν ή να φύγουν από το σπίτι. 

Γλυκά Νερά: «Άκουγα τη γυναίκα μου να ουρλιάζει» - Τι κατέθεσε ο 32χρονος

Οι αστυνομικοί εκτιμούν, επίσης, πως οι δράστες ήξεραν ότι το ζευγάρι είχε πρόσφατα βγάλει από την τράπεζα μεγάλο χρηματικό ποσό, αλλά και για την οικονομική του άνεση. 

Θεωρούν ότι η οικογένεια είχε μπει στο στόχαστρό τους εδώ και καιρό και ότι γνώριζαν τις κινήσεις τόσο του 32χρονου, όσο και της συζύγου του. Γι’ αυτό κι επέλεξαν να «χτυπήσουν» ξημερώματα, ώστε το ζευγάρι να είναι στο σπίτι και να τους αποκαλύψει την κρυψώνα με τα χρήματα. 

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Πώς γνωρίστηκε το αγαπημένο ζευγάρι

Δεν αποκλείουν ακόμα οι πληροφορίες των δραστών να προέρχονται από άτομα του κύκλου του ζευγαριού, τα οποία είχαν γνώση για την αγορά του οικοπέδου που είχε κάνει το τελευταίο διάστημα το ζευγάρι και τα χρήματα που είχαν στο σπίτι. 

Πιθανόν ο πληροφοριοδότης τους να τους είπε λανθασμένο ποσό χρημάτων, καθώς από την κατάθεση του 32χρονου, προκύπτει ότι δεν τον πίστεψαν ότι στο σπίτι είχαν 15.000 ευρώ και γι’ αυτό συνέχισαν να βασανίζουν τη γυναίκα και να ψάχνουν το σπίτι. 

Το προφίλ των δραστών

Οι τρεις διαρρήκτες, σύμφωνα με όσα είπε στους αστυνομικούς ο 32χρονος, φορούσαν κουκούλες full face, μιλούσαν καλά ελληνικά και ήταν κανονικής σωματοδομής. 

Αρχικά έπνιξαν τον σκύλο της οικογένειας και τον πέταξαν από τη σκάλα του πρώτου ορόφου στο ισόγειο. Στη συνέχεια ανέβηκαν στη σοφίτα, όπου βρισκόταν η 20χρονη μητέρα με το μωρό της και τον σύζυγό της. Τους έδεσαν και τους δύο με μονωτική ταινία, τους χτύπησαν, τους βασάνισαν και προκάλεσαν ασφυκτικό θάνατο στην άτυχη γυναίκα. 

Γλυκά Νερά: Δυο παρόμοια εγκλήματα που συγκλόνισαν και έμειναν ατιμώρητα

Στην Ασφάλεια έχουν συσταθεί δύο ειδικές ομάδες profilers που σκιαγραφούν το προφίλ των δραστών και αναζητούν τα ίχνη τους σε φακέλους σεσημασμένων ληστών. Στο κάδρο βρίσκονται ληστείες του παρελθόντος σε μια προσπάθεια να βρεθούν τυχόν ομοιότητες με την αιματηρή ληστεία στα Γλυκά Νερά για να ερευνηθούν ύποπτα πρόσωπα. 

Τα έως τώρα στοιχεία δείχνουν πως πίσω από τη δολοφονία κρύβονται σεσημασμένοι δράστες, οι οποίοι έβαλαν στο στόχαστρο την οικογένεια του 32χρονου πιλότου.

Γλυκά Νερά: Επικήρυξαν τους δολοφόνους της 20χρονης για 300.000 ευρώ

Οι αστυνομικοί θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν κάθε λεπτομέρεια που θα μπορέσει να ανακαλέσει στη μνήμη του ο σύζυγος της 20χρονης, ώστε να εξιχνιάσουν το στυγερό αυτό έγκλημα που έχει προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη. 

Η τεχνολογία θα είναι σύμμαχός τους, συλλέγοντας υλικό από τις κάμερες που βρίσκονται στην περιοχή ενώ θα σχηματίσουν έναν χάρτη με τα ύποπτα στίγματα τηλεφώνων, που εξέπεμπαν την ώρα της δολοφονίας, μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. 

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. πρόκειται για ένα πρωτοφανούς αγριότητας έγκλημα για τα ελληνικά δεδομένα και οι αξιωματικοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες θεωρούν χρέος τιμής την εξιχνίασή του. Με 300.000 ευρώ επικηρύχθηκαν οι δολοφόνοι της Καρολάιν, μετά από κοινή απόφαση του υπουργείου Οικονομικών και του υπουγρείου Προτασίας του Πολίτη, ενώ πρόθεση της κυβέρνησης είναι η αυστηροποίηση των ποινών για τέτοιου είδους εγκλήματα. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top