Αλλάζει «πρόσωπο» ο καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας και άνεμοι την Κυριακή

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για όλη τη χώρα

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή από τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά.

Μπορεί σήμερα οι παραλίες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας να γέμισαν από λουόμενους λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που σημειώθηκαν, όμως ο καιρός αλλάζει «πρόσωπο» από αύριο Κυριακή. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει αισθητή πτώση, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Nέα μέτρα: Πρώτο ελεύθερο Σαββατοκύριακο- Πρεμιέρα για οργανωμένες παραλίες

Παράλληλα, ενισχυμένοι άνεμοι βορείων διευθύνσεων αναμένεται να επικρατήσουν στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και ιδιαίτερα στο Αιγαίο, όπου οι εντάσεις τους θα φτάνουν τα 7 μποφόρ. Λόγω των βόρειων ανέμων θα υποχωρήσουν πλήρως οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. 

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

καιρός Κυριακή

 

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού την Κυριακή

Αναλυτικότερα, αυξημένες νεφώσεις αναμένονται έως νωρίς αύριο το πρωί κυρίως στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας και στο Αιγαίο, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές, όμως σταδιακά στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 25, στην Ήπειρο από 6 έως 31 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 30 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 27 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 24 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στους 29-30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 6-7 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν ανατολικοί βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ.

καιρός Κυριακή 9/5

Η πρόβλεψη του καιρού για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις έως τις πρωινές ώρες και βαθμιαία ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά τμήματα 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top