Εμβολιασμοί Ελλάδα: Τον Μάιο ανοίγει η πλατφόρμα για τους 40άρηδες

Ποιοι έχουν σειρά για εμβόλιο τον Απρίλιο - Αναλυτικά οι ημερομηνίες

Δείτε το ρεπορτάζ της Κατερίνας Παπακωστοπούλου στο μεσημεριανό δελτίο του Star 

Συνολικά 2.282.403 εμβολιασμοί κατά της Covid-19 έχουν γίνει στη χώρα μας, μέχρι χθες 12 Απριλίου, εκ των οποίων 1.525.465 με την πρώτη δόση και 756.938 με τη δεύτερη δόση. 

Κορωνοϊός: Το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών στη χώρα μας

Στο μεταξύ, αύριο, Τετάρτη 14 Απριλίου, αναμένονται και οι πρώτες 33.600 δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson, με τις οποίες θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός τη Δευτέρα 19 Απριλίου, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Johnson & Johnson: Την Τετάρτη τα πρώτα εμβόλια στην Ελλάδα

Σχετικά με τη συμμετοχή των πολιτών στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, η μικρότερη συμμετοχή παρατηρείται στην ηλικιακή ομάδα των 60-64 ετών με ποσοστό 50% και η μεγαλύτερη στην ομάδα 75-79 ετών με ποσοστό που ξεπερνά το 75%. 

Μητσοτάκης: «Κάντε το εμβόλιο το συντομότερο, κρίμα να χάνονται ζωές»

Το πρόγραμμα των εμβολιασμών στην Ελλάδα τον Απρίλιο

  • Στις 2 Απριλίου άνοιξε η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 65 έως 69 ετών
  • Από τις 10 Απριλίου έχει ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τις ηλικίες 60-64 ετών για όλα τα εμβόλια και όχι μόνο για της AstraZeneca
  • Από τις 16 Απριλίου έως τις 19 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για πολίτες που πάσχουν από νοσήματα αυξημένου κινδύνου, ηλικίας 18-59 ετών και θα ακολουθήσουν σταδιακά και οι άλλες ομάδες. Το άνοιγμα θα γίνει σταδιακά ανάλογα με το νόσημα
  • Από την Τετάρτη 21 Απριλίου θα μπορούν να αρχίσουν να κλείνουν ραντεβού οι εκπαιδευτικοί αλλά και ηλικιακή ομάδα 55 έως 59 ετών. 
  • Το Σάββατο 24 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για ραντεβού και στις ηλικίες 50 έως 54 ετών
  • Τον Μάιο θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους κάτω των 50 και από τον Ιούνιο εκτιμάται ότι θα εμβολιάζονται και οι νεότερες ηλικίες

Κικίλιας: Τον Ιούνιο η έναρξη εμβολιασμών για τους 40άρηδες

Οι τέσσερις τρόποι για να κλείσετε ραντεβού για εμβόλιο

Για να κλείσετε ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, εφόσον ανήκετε σε ηλιακή ομάδα που εμβολιάζεται, ακολουθείτε ένα από τους παρακάτω τέσσερις τρόπους:

  • Μέσω γραπτών μηνυμάτων (SMS), εφόσον οι πολίτες έχουν εγγραφεί στη άυλη συνταγογράφηση και είναι δικαιούχοι εμβολιασμού.

Oι πολίτες που έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση και είναι δικαιούχοι εμβολιασμού θα λάβουν γραπτό μήνυμα από το 13034 σχετικά με το προ-κρατημένο ραντεβού τους. Έτσι, έχουν τη δυνατότητα να επιβεβαιώσουν το ραντεβού μέσω SMS, εντός 72 ωρών, διαφορετικά η θέση απελευθερώνεται. Στη συνέχεια, λαμβάνουν άμεσα απάντηση σχετικά με την επιτυχή επιβεβαίωση. Σε περίπτωση που οι πολίτες επιθυμούν να το τροποποιήσουν το προ- κρατημένο ραντεβού, θα πρέπει να εισέλθουν στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr

  •  Απευθείας από τους Πολίτες με την είσοδο τους στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr.

Οι πολίτες μπαίνουν στη διαδικτυακή πλατφόρμα emvolio.gov.gr, κάνοντας χρήση των κωδικών TAXISNET. Αφού συνδεθούν επιτυχώς, οι πολίτες επιβεβαιώνουν ότι τα στοιχεία τους είναι ορθά και προγραμματίζουν το ραντεβού τους βάσει των οδηγιών.

  • Μέσω ΚΕΠ. Οι πολίτες ή τρίτα πρόσωπα πηγαίνουν στο πλησιέστερο ΚΕΠ και κανονίζουν από εκεί το ραντεβού τους. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση τρίτων προσώπων, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση, η οποία θα ενσωματωθεί σε δεύτερο χρόνο στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr. Επίσης, ο τρίτος που θα προσέρχεται θα πρέπει να γνωρίζει τον ΑΜΚΑ του άμεσα ενδιαφερομένου καθώς και τον ΑΔΤ ή να φέρει φωτοτυπία τους.
  •  Κατόπιν προσέλευσης των ιδίων ή τρίτων προσώπων για λογαριασμό τους στο πλησιέστερο Φαρμακείο.

Υπενθύμιση ραντεβού για εμβόλιο 

Σημειώνεται ότι οι πολίτες μπορούν να ζητήσουν υπενθύμιση για τις λεπτομέρειες του ραντεβού τους αποστέλλοντας SMS στο 13034 με τον Κωδικό Ραντεβού ή το ΑΜΚΑ και το επώνυμό (ΑΜΚΑ κενό Επώνυμο). Στο πλαίσιο αυτό, λαμβάνουν άμεση απάντηση από το emvolio παρέχοντας τις λεπτομέρειες του ραντεβού.

Οι πολίτες θα λάβουν τρία αυτοματοποιημένα SMS υπενθύμισης του ραντεβού τους από το emvolio ως εξής: τρεις ημέρες πριν από το ραντεβού, μία ημέρα πριν από το ραντεβού και στις 7 π.μ. την ημέρα του ραντεβού.

Πώς αλλάζουμε ραντεβού για το εμβόλιο

Η αλλαγή του ραντεβού μπορεί να γίνει με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο το κλείσαμε, δηλαδή μέσω φαρμακείου ή ΚΕΠ και της πλατφόρμας emvolio.gov.gr. Η αλλαγή μπορεί να γίνει μία φορά και τρεις ημέρες πριν από το ορισμένο ραντεβού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top