Ο καιρός τρελάθηκε: Έρχεται κακοκαιρία εξπρές με βροχές, χιόνια και κρύο

Η πρόβλεψη του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη

Η πρόβλεψη του καιρού για τη Δευτέρα 29/3 σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Οι υψηλές θερμοκρασίες και ο ανοιξιάτικος καιρός των τελευταίων ωρών δε θα κρατήσει για πολύ, καθώς σύμφωνα με μετεωρολογικές προβλέψεις, τις επόμενες μέρες θα έχουμε κακοκαιρία εξπρές, με κρύο, χιόνια ακόμη και στα 800 μέτρα υψόμετρο, θυελλώδεις ανέμους, βροχές και καταιγίδες. Όμως το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος θα ανέβει ξανά, φτάνοντας μέχρι και τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, αιτία γι’ αυτή την αλλαγή είναι ο «Ωμέγα» εμποδιστής που θα εξαπλωθεί σε μεγάλο μέρος της κεντρικής Ευρώπης επιτρέποντας σε μια διαταραχή από την Ουκρανία να «παραβεί» τους κανόνες της γενικής κυκλοφορίας της ατμόσφαιρας. Έτσι, βαρομετρικά χαμηλά κινούνται από τα δυτικά προς τα ανατολικά κι έτσι αυτή θα φτάσει στη χώρα μας κινούμενη προς τα νοτιοδυτικά.

Δείτε καθημερινά την πρόβλεψη του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Καθώς αυτό το βαρομετρικό χαμηλό θα κινηθεί προς τη χώρα μας, θα παρασύρει στην πορεία του ψυχρές αέριες μάζες και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση φέρνοντας ακόμη και χιόνια σε ένα ενδεικτικό υψόμετρο τα 800 μέτρα και πάνω.

Επίσης, η μεταφορά ψυχρών αερίων μαζών θα δημιουργήσει έντονη διαφορά πίεσης στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα με αποτέλεσμα την επικράτηση θυελλωδών βοριάδων την Τετάρτη.

 καιρός

Οι υψηλότερες και χαμηλότερες θερμοκρασίες στην Ελλάδα τη Δευτέρα 29/3. meteo.gr

Καιρός: Έντονα φαινόμενα σε Κρήτη και Κυκλάδες

Το βαρομετρικό χαμηλό θα προκαλέσει έντονη αστάθεια στην ατμόσφαιρα κι γι’ αυτό αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νότια θαλάσσια τμήματα.

Στο επίκεντρο των φαινομένων θα βρεθούν κυρίως η Κρήτη, οι Κυκλάδες και πιθανόν τμήματα της Εύβοιας. 

Την Τετάρτη και το πρωί της Πέμπτης θα επικρατήσουν αρκετά χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, κυρίως στα ανατολικά και βορειοανατολικά τμήματα.

Η πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Τετάρτη στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις Κυκλάδες και στην Κρήτη όπου τα φαινόμενα θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στο Αιγαίο 7 με 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα νότια κατά 3 με 4 βαθμούς.

Η πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Στο Αιγαίο προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες και στα ορεινά της παροδικές χιονοπτώσεις. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top