Φαρμακοποιοί για rapid test: Πολλά τα ερωτήματα, καμία ενημέρωση

Ζητούν να γίνονται τα τεστ στα φαρμακεία επ΄ αμοιβή

Άμεση συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για το θέμα των rapid test, που θα μπορεί να παίρνει κάθε πολίτης μία φορά την εβδομάδα με τον ΑΜΚΑ του, ζητούν οι φαρμακοποιοί.

Οι φαρμακοποιοί, σύμφωνα με απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), ζητούν να αμείβονται για τη χορήγηση των τεστ, όπως και το να γίνονται αυτά στο φαρμακείο επ΄αμοιβή, που καλύπτει το κράτος.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Κωνσταντίνου Λουράντου, πρόεδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) αποφάσισε να κοστολογηθεί η υπηρεσία της πραγματοποίησης των τεστ από τους φαρμακοποιούς στα 15 ευρώ ανά περίπτωση.

Rapid test στο σπίτι: Τι θα κάνει όποιος βρεθεί θετικός

Αντίστοιχα, σε δελτίο Τύπου ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ) αναφέρει πως δημιουργούνται πολλά ερωτήματα, αναφορικά με το πώς θα γίνει η διαδικασία προμήθειας και χορήγησης των rapid test μέσω των φαρμακείων.

«Από που θα τα προμηθεύονται τα φαρμακεία; μέσω φαρμακαποθηκών; μέσω του ΙΦΕΤ; Θα συνταγογραφούνται από γιατρούς; Θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ; Θα δίνονται με επίδειξη  αστυνομικής ταυτότητας; Θα χορηγούνται με επίκληση ΑΜΚΑ;», αναρωτιούνται οι φαρμακοποιοί. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top