Εθνική Πινακοθήκη: Κάρολος, Μακρόν θα παρευρεθούν στα εγκαίνια

24 Μαρτίου ανοίγει τις πύλες της

εργασίες εθνική πινακοθηκη

Στο τελικό στάδιο των εργασιών βρίσκεται η επέκταση και ολοκλήρωση της Εθνικής Πινακοθήκης η οποία θα είναι έτοιμη όπως όλα δείχνουν να ανοίξει τις πύλες τις στις 24 Μαρτίου και να υποδεχτεί τους υψηλούς καλεσμένους της. 

Μητσοτάκης στο Πολιτισμού: Ήρθα... με στολή καύσωνα!

Στην Αθήνα όπως όλα δείχνουν αναμένεται να βρεθεί ο  Εμανουέλ Μακρόν με τη σύζυγό του Μπριζίτ, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου Κάρολος με τη σύζυγό του Καμίλα, ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν και ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης. 

Τα υψηλά πρόσωπα πρόκειται να έρθουν στην Αθήνα για να παρευρεθούν στον εορτασμό για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης ενώ όπως όλα δείχνουν θα ξεναγηθούν στον ανακαινισμένο χώρο της Εθνικής Πινακοθήκης με οικοδεσπότες τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα  Σακελλαροπούλου. 

Στην έκθεση όπως ακούγεται θα βρίσκονται σαράντα άτομα ενώ στις 25 Μαρτίου στη στρατιωτική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί τιμώμενες χώρες θα είναι η Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία.

Ο κλεμμένος πίνακας του Πικάσο

Την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι φωνές εκείνες που αναφέρονται στην μεγάλη έκπληξη με την οποία θα έρθουν αντιμέτωποι όσοι θα παρευρεθούν στην έκθεση στις 24 Μαρτίου. 

Πληροφορίες που δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί αναφέρουν ότι στα χέρια του ελληνικού δημοσίου έχει περιέλθει το «Γυναικείο Κεφάλι» που φιλοτέχνησε ο Πικάσο το 1939 και είχε αφιερώσει στον ελληνικό λαό, για τον αγώνα του εναντίον των Γερμανών. Ωστόσο να αναφέρουμε ότι κανένας αρμόδιος δεν έχει επιβεβαιώσει την συγκεκριμένη πληροφορία. 

Να αναφέρουμε ότι ο συγκεκριμένος πίνακας είχε κλαπεί το 2012 από την Εθνική Πινακοθήκη ενώ οι αρχές παρά τις προσπάθειες δεν κατάφεραν ποτέ να εντοπίσουν τον άνδρα που αφαίρεσε τον πίνακα αμύθητης αξίας 20 εκατ. ευρώ. 

Δημοπρασία εκατομμυρίων για έργα των Πικάσο και Μοντιλιάνι

Ο πίνακας είχε εκτεθεί χωρίς προστατευτικό τζάμι και κρεμόταν από μία πρόκα, ενώ μέχρι και σήμερα ο φάκελος της υπόθεσης παραμένει ανοιχτός για την αστυνομία η οποία αναζητά πληροφορίες που θα την φέρουν ακόμα πιο κοντά στον δράστη της κλοπής. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top