Μητσοτάκης στο Πολιτισμού: Ήρθα... με στολή καύσωνα!

Στις 25 Μαρτίου 2021 τα εγκαίνια της «νέας» Εθνικής Πινακοθήκης

Για «όραμα-επανάσταση» για τον χώρο του Πολιτισμού έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψη στο υπουργείο.

Ο πρωθυπουργός είχε κέφια και στο «καλωσόρισμα» της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού, απάντησε χαριτολογώντας «ήρθα με στολή καύσωνα»!

Ο κ. Μητσοτάκης εννοούσε την αμφίεσή του χωρίς γραβάτα και με σηκωμένα μανίκια στο πουκάμισο. Μάλιστα, προέτρεψε εμμέσως και τους υπουργούς να βγάλουν τα σακάκια.

«Οραματίζομαι μια επανάσταση στον χώρο του Πολιτισμού»

«Ο Πολιτισμός μας, κλασικός, αλλά και σύγχρονος, είναι το πρόσωπο της Ελλάδος. Και αυτά τα οποία οραματιζόμαστε για τον χώρο του Πολιτισμού, δεν είναι τίποτε λιγότερο από μια επανάσταση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως ανακοινώθηκε, με βλέμμα στραμμένο στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, στις 25 Μαρτίου του 2021 θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτιρίου της Εθνικής Πινακοθήκης.

Η Γιάννα Αγγελοπούλου επικεφαλής του «Ελλάδα 2021»

Τα επίσημα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτιρίου της Εθνικής Πινακοθήκης θα γίνουν την 25η Μαρτίου του 2021 με μια εμβληματική έκθεση για την Ελληνική Επανάσταση.

To εγχείρημα αυτό που σφραγίζει την  επέτειο των 200 χρόνων από την εθνική παλιγγενεσία, είναι μία μόνο από τις σημαντικές πρωτοβουλίες που συζητήθηκαν το πρωί σε σύσκεψη παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Ο Μητσοτάκης χαιρετάει υπαλλήλους του υπ. Πολιτισμού

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρετάει υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμούσ την είσοδο του κτιρίου

«Το 2021 θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να σηματοδοτήσουμε αυτό το αόρατο νήμα το οποίο συνδέει την κλασική πολιτιστική μας κληρονομιά με την Ελλάδα του αύριο και της εξωστρέφειας. Και έχουμε πολύ φιλόδοξα σχέδια για το τι θα κάνουμε στον τομέα του Πολιτισμού αυτήν την εμβληματική χρονιά», δήλωσε ο Πρωθυπουργός μετά τη σύσκεψη στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Τι συζήτησε με τη Λίνα Μενδώνη

Στη συνάντηση με την υπουργό Λίνα Μενδώνη και στελέχη του υπουργείου, συζητήθηκαν όπως ανέφερε μια σειρά από έργα, «ξεκινώντας φυσικά με το έργο του αρχαιολογικού μουσείου, το οποίο θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πρωτεύουσα».  

Συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε:

- Το επετειακό έτος 2021 ξεκινά στις 25η Μαρτίου, με τα εγκαίνια της ανακαινισμένης Εθνικής Πινακοθήκης. Εκτός από τις μόνιμες συλλογές της θα οργανωθεί μια εμβληματική έκθεση αφιερωμένη στην Ελληνική Επανάσταση. 

- Δίνεται απόλυτη προτεραιότητα στις αρχαιολογικές διαδρομές της Μακεδονίας. Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να προχωρήσει άμεσα η υλοποίηση πολιτιστικών διαδρομών, που συνδέουν τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Μακεδονίας, συνδυάζοντας τις τουριστικές υποδομές και την άυλη πολιτιστική κληρονομιά για την ανάδειξη της ταυτότητας κάθε περιοχής. 

- Τίθεται σε επανεκκίνηση η υλοποίηση του σχεδιασμού για το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων στο κτήριο του Silo στο λιμάνι του Πειραιά -που εγκαταλείφθηκε το 2015- με στόχο τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού μουσείου με μοναδικά εκθέματα και ψηφιακές εκθέσεις, προκειμένου να αναδειχθεί ο υποθαλάσσιος αρχαιολογικός πλούτος της χώρας μας.

Στη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό συμμετείχαν η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, και οι ΓΓ, Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών, Βίκυ Λοΐζου, πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς και σύγχρονου πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Δείτε εδώ το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top