Κρήτη: 3.000 πρόστιμο γιατί έκανε πάρτυ στην οικία του παρά το lockdown

Πάνω από 78.000 ελέγχους διενήργησε η ΕΛΑΣ σε ολόκληρη τη χώρα

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star σχετικά με το σαφάρι ελέγχων που διενεργεί η ΕΛΑΣ για τον κορωνοϊό

Συνεχείς είναι οι έλεγχοι από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες της χώρας προκειμένου να διασφαλιστεί εάν τηρούνται τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα μόνο για χθες Δευτέρα 22.02.2021 διενεργήθηκαν συνολικά 79.940 έλεγχοι όπου κατεγράφησαν 1.645 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Κορωνοϊός: Διενεργήθηκαν πάνω από 200 χιλιάδες έλεγχοι

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 509.400€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας δεκαπέντε (15) ημερών σε δύο (2) επιχειρήσεις.
Οι κυριότερες παραβάσεις αφορούσαν τη μη χρήση μάσκας, τη μη νόμιμη μετακίνηση, τη μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου και τέλος την διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις σε οικίες.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε τρείς (3) συλλήψεις για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες.

Επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

300€ πρόστιμο σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Πρόστιμο ύψους 3.000€ σε έναν (1) διοργανωτή ιδιωτικής εκδήλωσης σε οικία, στην Περιφέρεια Κρήτης.

5.000€ σε έναν (1) ιδιοκτήτη γυμναστηρίου διότι ευρίσκονταν εντός του χώρου του γυμναστηρίου δύο (2) άτομα τα οποία γυμνάζονταν, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Lockdown: Πάνω από 70.000 έλεγχοι - Πρόστιμα για κορωνοπάρτι στην Αττική

5.000€ στην επιχείρηση και πρόστιμο 3.000€ στον ιδιοκτήτη για μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας ή της αναστολής προσέλευσης κοινού (υπότροπος), στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Πρόστιμο ύψους 3.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση πελατών εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Ηπείρου. 3.000€ σε έναν (1) διοργανωτή ιδιωτικής εκδήλωσης, στην Περιφέρεια Αττικής.

Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 4.950€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια. Η Δημοτική Αστυνομία Αθηνών επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 5.100€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση.

Το 1520 δέχτηκε συνολικά δύο χιλιάδες οκτώ (2.008) κλήσεις, που αφορούσαν α) σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και β) καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top