Σαρώνει η κακοκαιρία «Μήδεια»- Πότε θα χιονίσει στην Αττική

Σε ποιες περιοχές θα πέσει κατακόρυφα ο υδράργυρος

H πρόγνωση του καιρού από τον Θοδωρή Κολυδά

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η κακοκαιρία «Μήδεια» που πλήττει όλη τη χώρα. Κύριο χαρακτηριστικό της είναι το πολικό ψύχος. Μάλιστα ο υδράργυρος έως τις αρχές της εβδομάδας θα έχει πέσει τοπικά μέχρι και 23 βαθμούς κάτω. 

«Μήδεια»: Η εξέλιξη της κακοκαιρίας - Χιονίζει στη βόρεια Ελλάδα

Ενδεικτικό των σιβηρικών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες είναι πως στη Λαμία για παράδειγμα, που το θερμόμετρο την Παρασκευή έφτασε μέχρι 22 βαθμούς Κελσίου, τη Δευτέρα θα κατρακυλήσει έναν βαθμό κάτω από το μηδέν, ενώ στην Τρίπολη που χθες είχε μέγιστη θερμοκρασία 18 βαθμούς, ο υδράργυρος θα βουτήξει  στο -2. 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel

Τη Δευτέρα το πρωί η Κοζάνη και η Κόνιτσα αναμένεται να καταγράψουν ελάχιστη θερμοκρασία -13 βαθμούς Κελσίου, στη Φλώρινα και το Νευροκόπι το θερμόμετρο θα πέσει στους -12 βαθμούς, στα Γιάννενα θα δείξει -11, στην Τρίπολη -8, ενώ στη Λάρισα θα κατρακυλήσει στους -7 βαθμούς Κελσίου. 

Οι δύο φάσεις της «Μήδειας»

Υπενθυμίζεται ότι το κύμα κακοκαιρίας αναπτύσσεται σε δύο φάσεις. Η πρώτη, -που είναι σε ισχύ από το πρωί του Σαββάτου έως και την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, έχει κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στα κεντρικά και βόρεια, ολικό παγετό στη Δυτική Μακεδονία, βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά (έως το απόγευμα του Σαββάτου) και στα παραθαλάσσια, πυκνές χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και ημιορεινά και βαθμιαία σε χαμηλά υψόμετρα της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας, καθώς και θυελλώδεις βόρειους ανέμους, αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα κεντρικά. 

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Πού χρειάζονται αλυσίδες σε Κεντρική και Δ. Μακεδονία

Η δεύτερη φάση θα εκδηλωθεί Δευτέρα και Τρίτη. Τα βόρεια της χώρας θα καλυφθούν από ισχυρό παγετό. Περισσότερα φαινόμενα θα υπάρχουν στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, με πρόβλεψη από το ΕΕΑ για «πυκνές χιονοπτώσεις κατά περιόδους σε ηπειρωτικές περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα». Χιόνι θα πέσει και στα ορεινά των νησιών, στην Κρήτη και στα ημιορεινά. Στις Κυκλάδες θα έχουμε βροχές και καταιγίδες. 

Πότε θα χιονίσει στην Αθήνα

Σύμφωνα μάλιστα με όσα είπε ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, στη Βόρεια Ελλάδα θα έχουμε έντονες χιονοπτώσεις μέχρι αύριο το απόγευμα. Από εκεί και μετά στη Δυτική Ελλάδα και στα βόρεια οι χιονοπτώσεις θα αρχίσουν να εξασθενούν και τη Δευτέρα θα παραμείνει μόνο το κρύο.

«Αύριο το πρωί θα έχουμε στη Δυτική Ελλάδα ισχυρές καταιγίδες και έντονη χιονόπτωση στην Ήπειρο, δυτική Στερεά Ελλάδα και δυτική Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις στην Αττική θα έχουμε από το απόγευμα της Κυριακής. Μέσα στο Λεκανοπέδιο θα έχουμε χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες της Δευτέρας οι οποίες θα έχουν μεγάλη ένταση και θα κρατήσουν έως αργά το απόγευμα της ίδιας μέρας. Χιονοπτώσεις στην Αττική θα έχουμε και Τρίτη προς Τετάρτη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top