Ανησυχία για τα κρούσματα στην Πάτρα - Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Χρυσοχοΐδη

Χθες εντοπίστηκαν 11 κρούσματα με το στέλεχος της βρετανικής μετάλλαξης

Στην Πάτρα μεταβαίνουν εκτάκτως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, όπου θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη για άμεση ενίσχυση των μέτρων, μετά την αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή.

Γεωργιάδης: Δεν αποκλείεται νέο σκληρό lockdown

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, μεταβαίνουν σήμερα εκτάκτως στην Πάτρα, όπου και θα προεδρεύσουν ευρείας σύσκεψης, στις 13.00, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Στη σύσκεψη, που είναι προγραμματισμένη στις 13:00, θα συμμετέχουν υγειονομικοί, τοπικοί φορείς και αστυνομικοί αξιωματούχοι. 

Σύψας για μεταλλάξεις: Είναι πιθανό ο ιός να παρακάμψει την ανοσία

Ο δήμος Πατρέων εντάσσεται στις «κόκκινες» περιοχές, ενώ παρατηρείται τελευταία μια αυξητική τάση στα κρούσματα που ανησυχεί τους ειδικούς. Μάλιστα, σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, εντοπίστηκαν στην Πάτρα και 11 κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού (όλα νοσοκομειακά), από σύνολο 108 δειγμάτων που βρέθηκαν με μεταλλαγμένα στελέχη του ιού.

Τα κρούσματα στην Αχαΐα την τελευταία εβδομάδα

Να σημειωθεί ότι από το περασμένο Σάββατο, ο δήμος Πατρέων εντάχθηκε στις «κόκκινες περιοχές» όπου ισχύουν τα πιο αυστηρά μέτρα για τον κορωνοϊό.

Στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας, έχουν καταγραφεί τα εξής κρούσματα την τελευταία εβδομάδα:
25 Ιανουαρίου: 19
26 Ιανουαρίου: 29
27 Ιανουαρίου: 17
28 Ιανουαρίου: 37
29 Ιανουαρίου: 35
30 Ιανουαρίου: 29
31 Ιανουαρίου: 23


Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top