Ξεκίνησε ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού με τους άνω των 85

Ποιες είναι οι οδηγίες

Η δεύτερη φάση του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό ξεκίνησε σήμερα στη χώρα μας, με τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων συμπολιτών μας, άνω των 85 ετών.

Η συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία είναι και η πιο ευάλωτη ομάδα στην πανδημία, καθώς παγκοσμίως έχουν προκληθεί εκατομμύρια νοσηλείες και θάνατοι υπέργηρων ανθρώπων.

Η Pfizer διαβεβαίωσε ότι θα παραδώσει τις συμφωνηθείσες ποσότητες εμβολίου

Το εμβόλιο θα γίνει σε δύο δόσεις και η αρχή γίνεται από τα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας, ενώ σε 4 μέρες θα επεκταθούν και στα εμβολιαστικά κέντρα των δομών της Πρωτοβάθμιας.

Πρώτη εμβολιάστηκε στον Ευαγγελισμό η 90χρονη Ειρήνη Βαζαίου.

Οδηγίες για την ημέρα του προγραμματισμένου ραντεβού

Την ημέρα του προγραμματισμένου ραντεβού, ο πολίτης μεριμνά για την έγκαιρη προσέλευσή του στο Εμβολιαστικό Κέντρο (τουλάχιστον 15' πριν από την ώρα του ραντεβού), με στόχο να διευκολυνθεί η ομαλή ροή της διαδικασίας εμβολιασμού και να αποφευχθούν τυχόν καθυστερήσεις.

Σημειώνεται ότι, την ημέρα του ραντεβού, ο πολίτης οφείλει:

- Να φέρει την Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ταυτοποίηση των στοιχείων του.

- Να γνωρίζει τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας (ΑΔΤ), τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αναζήτηση του ραντεβού του.

Επιπλέον, να φέρει τον κωδικό QR, όπως δημιουργήθηκε κατά τον προγραμματισμό του ραντεβού, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή (γραπτό μήνυμα SMS ή e-mail).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top