Κορωνοϊός: Ανησυχία για τις εικόνες συνωστισμού τα Θεοφάνεια

Φόβοι για έκρηξη κρουσμάτων

Αρκετοί αδιαφόρησαν για τα μέτρα και πραγματοποίησαν τον αγιασμό των υδάτων τα Θεοφάνεια σε εξωτερικό χώρο

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι λοιμωξιολόγοι μετά από τις εικόνες συνωστισμού που καταγράφηκαν χθες, ανήμερα των Θεοφανείων, έξω από εκκλησίες, αλλά και της γενικότερης χαλαρότητας που παρατηρήθηκε τις ημέρες των εορτών. 

Όλοι, επιστήμονες και κυβέρνηση, τρέμουν ότι όσα εκτυλίχθηκαν θέτουν σε κίνδυνο τον κυβερνητικό σχεδιασμό για την άρση του lockdown μέσα στον Ιανουάριο, ο οποίος θεωρείται επικίνδυνος μήνας για να ξεσπάσει το τρίτο κύμα της πανδημίας κορωνοϊού στη χώρα μας. 

Επεισοδιακά Θεοφάνεια σε Θεσσαλονίκη και Αίγιο  

Τις επόμενες μέρες θα αξιολογηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα αποτυπώσουν τη χαλαρότητα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και δεν αποκλείεται να ληφθούν νέες αποφάσεις που ενδεχομένως να ανατρέψουν τις ήδη ληφθείσες, όπως το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και του λιανεμπορίου. 

Την Κυριακή λήγει τυπικά το αυστηρό lockdown, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο, μέχρι να δώσουν το πράσινο φως οι ειδικοί. 

Εύβοια: Νεαρός χτύπησε στον αυχένα πέφτοντας στο νερό για τον σταυρό

Και χθες ο αριθμός των κρουσμάτων διατηρήθηκε σε τριψήφιο νούμερο, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων έπεσε κάτω από τους 400, στους 399. Όμως εξακολουθεί να θεωρείται υψηλός, καθώς οι επιστήμονες ανέμεναν ότι κατά τη διάρκεια των εορτών θα έπεφτε κάτω από τους 300. 

Η πίεση λοιπόν στο σύστημα υγείας παραμένει υψηλή υπό τον κίνδυνο να γίνει ασφυκτική αν επαληθευτούν οι φόβοι των ειδικών για έκρηξη κρουσμάτων μέσα στις γιορτές. 

Προβληματίζουν οι εικόνες στις εκκλησίες

Τους φόβους αυτούς ήρθαν να ενισχύσουν οι εικόνες έξω από ιερούς και μητροπολιτικούς ναούς, με ουρές πιστών. 

Παγώνη στο Star: Δε θα αντέξουν τα νοσοκομεία μια άρση του lockdown!  

Η Εκκλησία ωστόσο, η οποία δεν υπάκουσε στα μέτρα του αυστηρού lockdown, θεωρεί ότι δεν υπήρξαν ακρότητες, ενώ η κυβέρνηση, δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Χρήστου Ταραντίλη, σημείωσε πως δε θα μπορούσαν να σταλούν τα ΜΑΤ έξω από τους ναούς. 

Κορωνοϊός: Αισιοδοξία μετά την έγκριση του εμβολίου της Moderna

Την ίδια ώρα θετική εξέλιξη είναι η έγκριση του εμβολίου της Moderna από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, που σημαίνει τη διανομή του και την αύξηση των διαθέσιμων δόσεων του εμβολίου και στην Ελλάδα. 

Κορωνοϊός: 816 νέα κρούσματα - Κάτω από 400 οι διασωληνωμένοι

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, 136.000 δόσεις του εμβολίου της Moderna θα φτάσουν στην Ελλάδα έως τα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ έως τα τέλη Ιανουαρίου θα βρίσκονται στην Ελλάδα 429.000 δόσεις του εμβολίου της Pfizer. 

Υπενθυμίζεται πως στόχος είναι ο εμβολιασμός 220.000 ατόμων έως τα τέλη Ιανουαρίου, καθώς έως χθες το βράδυ είχαν εμβολιαστεί συνολικά 20.466 άτομα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top