Ασφάλεια στα Πανεπιστήμια: Σε τρεις άξονες το σχέδιο της κυβέρνησης

Το παρουσίασαν Κεραμέως, Χρυσοχοΐδης, Διγαλάκης στις Πρυτανικές Αρχές

Τι είχε αποκαλύψει η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως για τη φύλαξη των πανεπιστημίων- κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 2/11/20

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την ενίσχυση της ασφάλειας των Πανεπιστημίων και της ακαδημαϊκής ελευθερίας παρουσίασαν στις Πρυτανικές Αρχές Πανεπιστημίων και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (Π.Ο.Σ.Δ.Ε.Π.) η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων αρμόδιος για την Ανώτατη Εκπαίδευση Βασίλης Διγαλάκης.

Ασφάλεια στα Πανεπιστήμια: Κάρτα εισόδου, 24ωρη φύλαξη και διαγραφές!

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας, «σε συνέχεια της δέσμευσης για την αποκατάσταση του πανεπιστημιακού ασύλου στην πραγματική του έννοια, η οποία υλοποιήθηκε ήδη από τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης το 2019, προωθείται η περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας των πανεπιστημίων και η διαφύλαξη της ακαδημαϊκής ελευθερίας». Το σχέδιο αφορά σε όλα τα ΑΕΙ της χώρας κι έχει απώτερο σκοπό να υπάρχει ένα ποιοτικό ακαδημαϊκό περιβάλλον, απαλλαγμένο από φαινόμενα παραβατικότητας και ανομίας.

Οι προωθούμενες διατάξεις που συζητήθηκαν κινούνται σε τρεις άξονες: 

α) τη σύσταση ειδικής Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (Ο.Π.Π.Ι.)

β) τη σύσταση δομών και τη διεύρυνση των μέτρων ασφαλείας στον χώρο του πανεπιστημίου, συμπεριλαμβανομένης της ελεγχόμενης εισόδου στα ΑΕΙ και 

γ) την ενίσχυση διατάξεων του πειθαρχικού και του ποινικού Δικαίου.

«Μέλημά μας ήταν και παραμένει η προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, η διασφάλιση της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, της απρόσκοπτης διδασκαλίας και έρευνας. Απαιτείται συνεργασία αλλά και η τήρηση στάσης ευθύνης από όλους τους εμπλεκομένους. Πολιτεία, πρυτανικές αρχές, προσωπικό των ΑΕΙ και φοιτητές πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί για πανεπιστήμια ελεύθερα, ασφαλή, σύγχρονα, εξωστρεφή, μακριά από νοσηρά φαινόμενα που δεν έχουν καμία θέση στον ακαδημαϊκό χώρο» δήλωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top