Ασφάλεια στα Πανεπιστήμια: Κάρτα εισόδου, 24ωρη φύλαξη και διαγραφές!

Οι τρεις παρεμβάσεις που προωθεί η κυβέρνηση

Τρεις βασικές παρεμβάσεις προωθεί η κυβέρνηση για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια μετά τον προπηλακισμό του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κεραμέως στο Star: Αστυνομικοί στη φύλαξη των Πανεπιστημίων!  

Η πρώτη και σημαντικότερη είναι η ίδρυση ενός αστυνομικού σώματος που θα φυλά σε 24ωρη βάση τα πανεπιστήμια, όπως διαμήνυσε  χθες μέσω του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star η Νίκη Κεραμέως. Θα πρόκειται για αστυνομικούς που θα φορούν διαφορετική στολή και θα έχουν ειδική εκπαίδευση. «Υπάρχει πλήρες σχέδιο σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και θα δοθούν λεπτομέρειες» τόνισε η Υπουργός Παιδείας.  

Μητσοτάκης: «Πανεπιστημιακή αστυνομία» και καλύτερη φύλαξη στα ΑΕΙ  

Η δεύτερη αφορά στην ελεγχόμενη πρόσβαση στους χώρους των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Οι φοιτητές θα μπορούν να εισέρχονται και να εξέρχονται μόνο με ηλεκτρονική κάρτα εισόδου.

Η τρίτη παρέμβαση θα αφορά στην αυστηροποίηση της ποινικής νομοθεσίας για αδικήματα τα οποία τελούνται σε περιοχές της πανεπιστημιακής κοινότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν «Τα Νέα», εξετάζεται η διαγραφή ή η οριστική αποβολή των φοιτητών που συμμετέχουν σε επεισόδια και επιθέσεις μέσα στα ΑΕΙ.

Τις παρεμβάσεις ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός κατά την τηλεδιάσκεψη με τους πρυτάνεις. Τα ζητήματα αυτά αναμένεται να συζητήσουν οι πρυτάνεις κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνόδου τους.

Υπενθυμίζεται ότι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διέκοψε χθες όλες τις εκπαιδευτικές και διοικητικές λειτουργίες του μέχρι και την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top