Κορωνοϊός: Κατέληξε 55χρονος γυναικολόγος χωρίς υποκείμενα νοσήματα

Δέκα οι υγειονομικοί που έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα

Δείτε το ρεπορτάζ του Star σχετικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου

«Έφυγε» από τη ζωή εξαιτίας του κορωνοϊού ένας γυναικολόγος του νοσοκομείου Γιαννιτσών, ο δέκατος υγειονομικός συνολικά στη χώρα.

Ο 55χρονος ήταν πατέρας ενός παιδιού και ζούσε στη Θεσσαλονίκη. Νόσησε από τον ιό και νοσηλεύτηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Τις τελευταίες ημέρες η κατάστασή του επιβαρύνθηκε και μεταφέρθηκε σε ΜΕΘ όπου και κατέληξε. Δεν αντιμετώπιζε υποκείμενα νοσήματα. Η κλινική του είχε μεγάλη διασπορά του ιού.

Νωρίτερα έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό και ένας 60χρονος νοσηλευτής του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου». 

Κορωνοϊός: Μειωμένα και σήμερα τα κρούσματα - Υψηλός ο αριθμός των νεκρών

Ο άτυχος νοσηλευτής έδινε για πολλές ημέρες τη δική του μάχη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ήταν προϊστάμενος του τμήματος βραχείας ογκολογίας και πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Άλλος ένας υγειονομικός νοσηλεύεται διασωληνωμένος

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, ένας ακόμα νοσηλευτής 48 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα του νοσοκομείου Τρικάλων νόσησε από κορωνοϊό, διασωληνώθηκε και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου που εργάζεται.

Εννέα υγειονομικοί δίνουν τη μάχη για τη ζωή τους διασωληνωμένοι στις εντατικές.

89 νεκροί τη Δευτέρα και 600 σε ΜΕΘ

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τη Δευτέρα 1.251 νέα κρούσματα στη χώρα, εκ των οποίων 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 116.721, εκ των οποίων το 52.7% άνδρες.

600 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. Οι 167 (27.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 668 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 89 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 3.092 θανάτους συνολικά στη χώρα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top