Κορωνοϊός: Γιατί δε μπορούν να εμβολιαστούν ακόμη οι έγκυες γυναίκες

Τι αναφέρει ο Ηλίας Μόσιαλος

Δείτε στο βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star στις 3 Δεκεμβρίου πώς θα γίνεται ο εμβολιασμός στη χώρα μας.

Μια από τις ομάδες του πληθυσμού που δε θα λάβουν ακόμα το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, όταν αυτό θα είναι έτοιμο να χορηγηθεί, είναι οι έγκυες γυναίκες, καθώς δεν έχουν διεξαχθεί κλινικές δοκιμές σε αυτόν τον πληθυσμό.

CEO Pfizer: «Δεν είναι σίγουρο αν το εμβόλιο εμποδίζει τη μετάδοση του ιού»

Όπως ανέφερε ο καθηγητής πολιτικής της υγείας της σχολής Οικονομικών του Λονδίνου (LSE) Ηλίας Μόσιαλος σε ανάρτηση του στο Facebook, «Δεδομένου ότι δεν έχουν διεξαχθεί συγκεκριμένες κλινικές δοκιμές εμβολίου Covid-19 σε έγκυες γυναίκες, δεν υπάρχει ούτε επιστημονική γνώση, αλλά ούτε και απόδειξη κινδύνου του εμβολίου στην εγκυμοσύνη. Τα διαθέσιμα δεδομένα δεν υποδεικνύουν ανησυχία για την ασφάλεια ή παρενέργειες των εμβολίων. Όμως δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να προτείνουν τη χρήση των εμβολίων Covid-19 κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, γιατί οι έγκυες γυναίκες δεν συμπεριλήφθηκαν στις κλινικές δοκιμές».

Κικίλιας: Τα εμβόλια θα είναι αποτελεσματικά και ασφαλή

Επεσήμανε, δε, ότι οι οδηγίες στο Ηνωμένο Βασίλειο, συστήνουν:

   - Να αναβληθεί ο εμβολιασμός έως και την ολοκλήρωση της εγκυμοσύνης.

   - Εάν μια γυναίκα ανακαλύψει ότι είναι έγκυος αφού κάνει την πρώτη δόση, να ολοκληρώσει την εγκυμοσύνη της πριν κάνει τη δεύτερη δόση.

   - Οι νέες μητέρες που θηλάζουν, μπορούν να εμβολιαστούν.

   - Οι έγκυες γυναίκες που θεωρείται πως ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου, λόγω άλλων παραγόντων υγείας να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό μετά την ολοκλήρωση της εγκυμοσύνης.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top