Κορωνοϊός Γιάννενα: 47χρονος καθηγητής Πανεπιστημίου νοσηλεύεται με οξυγόνο

«Παλεύεις με ένα θηρίο- Έχασα δύο φορές τις αισθήσεις μου»

Στα Γιάννενα το βαρύ επιδημιολογικό φορτίο έχει στείλει στο νοσοκομείο ακόμα και ασθενείς κάτω των 50 ετών, οι οποίοι παλεύουν για να ανασάνουν και να κρατηθούν στη ζωή. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων δίνει σκληρή μάχη με τον κορωνοϊό, μολονότι ήταν υγιέστατος! 

Κορωνοϊός Ελλάδα: «Έσπασε» και το φράγμα των 3.000 κρουσμάτων- 50 νεκροί!

«Νομίζω το πιο σκληρό που τουλάχιστον εγώ βίωσα είναι του να μη μπορείς να σηκωθείς όρθιος στο κρεββάτι σου, γιατί δεν έχεις αέρα. Είναι πάρα πολύ σκληρό αυτό και δε μιλάμε να περπατήσεις. Αυτό είναι ένα επόμενο βήμα. Δεν μπορείς να σηκωθείς γιατί δεν έχεις αέρα. Τόσο βαριά δεν το περίμενα, γιατί δεν είχα υποκείμενα νοσήματα» περιγράφει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου μιλώντας αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και την Κατερίνα Ρίστα.

Με μάσκα και θερμομέτρηση ο Τσίπρας σε νοσοκομείο στα Ιωάννινα    

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είναι μόλις 47 ετών και νοσηλεύεται σε θάλαμο covid στο νοσοκομείο Ιωαννίνων.
«Νιώθεις τελείως ανήμπορος και ότι ουσιαστικά παλεύεις με ένα θηρίο μόνος σου. Έχω νιώσει δυο φορές τουλάχιστον ότι ουσιαστικά έχασα τι αισθήσεις μου σχεδόν, δηλαδή ότι καταρρέω. Ελπίζω να μην του τύχει κανενός. Η αίσθηση αυτή για έναν άνθρωπο που δεν το έχει ξαναβιώσει, της παντελούς έλλειψης οξυγόνου είναι εφιαλτική εμπειρία» συνεχίζει.

Είχε δημιουργήσει την «κοινωνική φούσκα» και παρόλο που ερχόταν σε επαφή μόνο με την οικογένειά του και δεν έβγαζε τη μάσκα ούτε λεπτό, το βαρύ επιδημιολογικό  φορτίο των Ιωαννίνων τον γονάτισε.

«Δυστυχώς αυτό αποδεικνύει ότι υπάρχει τόσο μεγάλη διασπορά, που είναι εξαιρετικά δύσκολα όσα μέτρα ασφαλείας και να πάρεις. Απλά μειώνεις την πιθανότητα να κολλήσεις αλλά δεν μπορείς να τη μηδενίσεις. Και αυτό είναι το πιο δύσκολο μέχρι στιγμής. Δεν έχω ιδέα από πού κόλλησα» προσθέτει ο καθηγητής.

Ο 47χρονος ασθενής ευελπιστεί ότι τις επόμενες ημέρες θα τελειώνει αυτή η περιπέτεια και προειδοποιεί όλους να προσέχουν. «Τα πράγματα είναι σοβαρά και ο καθένας μας είναι εν δυνάμει άρρωστος» καταλήγει.

Στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων και στο Χατζηκώστα  νοσηλεύονται συνολικά 76 ασθενείς με κορωνοϊο, οι 5 στην Εντατική.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top