Ξέχασαν σπάτουλα σε κοιλιά ασθενούς!

Συνέβη σε κρατικό νοσοκομείο - Θα πληρώσουν 65.000 ευρώ αποζημίωση

χειρουργική επέμβαση

Περιστατικό πρωτοφανούς ιατρικής αμέλειας συνέβη σε κρατικό νοσοκομείο της Κεντρικής Μακεδονίας, που λίγο έλειψε να στοιχίσει τη ζωή σε μία γυναίκα ασθενή.

Περιπέτεια για 18χρονο: Έχασε τον νεφρό του μετά την προπόνηση

Η άτυχη γυναίκα είχε εισαχθεί για γυναικολογική επέμβαση και δέκα επτά ημέρες μετά το χειρουργείο, η γυναίκα εμφάνισε υψηλό πυρετό, αδυναμία και εκτεταμένα εξανθήματα μετά κνησμού.

Έτσι αποφασίστηκε να υποβληθεί ξανά σε επέμβαση και τότε αποκαλύφθηκε ότι είχε ξεχαστεί στην κοιλιακή της χώρα μία χειρουργική σπάτουλα μήκους 23,7 εκ., πλάτους 8,4 εκ. και βάρους 180 γραμμαρίων.

Η ασθενής προσέφυγε στη δικαιοσύνη, διεκδικώντας αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστη. Επιδικάστηκε αποζημίωση ύψους 64.516 ευρώ και το νοσοκομείο με τη σειρά του, στράφηκε σε βάρος της ιατρικής ομάδας.

Βαριά ιατρική αμέλεια από την ξαδέλφη του Παύλου Πολάκη για τον θάνατο της Μελίνας δείχνει το πόρισμα

Το δικαστήριο αναγνώρισε ευθύνες στον χειρουργό μαιευτήρα-γυναικολόγο και διευθυντή της κλινικής του νοσοκομείου, τους δύο βοηθούς ειδικευμένων μαιευτήρων-γυναικολόγων αλλά και σε μια νοσηλεύτρια η οποία συμμετείχε στην επέμβαση ως εργαλειοδότρια.

Σύμφωνα με την απόφαση, άσκησαν «πλημμελώς τα υπηρεσιακά και ιατρικά τους καθήκοντα, προκαλώντας ζημία από βαρεία αμέλεια» και τώρα είναι εκείνοι που καλούνται να καταβάλουν την αποζημίωση στην ασθενή.

Ο διευθυντής της κλινικής, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ιατρικής ομάδας, έχει καταδικαστεί από τα ποινικά δικαστήρια σε ποινή φυλάκισης ενός έτους, με τριετή αναστολή, ενώ στους δύο βοηθούς χειρουργούς επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 10 μηνών, με τριετή αναστολή, για το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top