Lockdown: Πάνω από 580 οι παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις

Σαρωτικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα

Σε απόλυτη ετοιμότητα βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ., ώστε να τηρηθεί το lockdown. Έτσι μόνο στην Αττική, επί ποδός βρίσκονται περίπου 5.000 αστυνομικοί που διεξάγουν ελέγχους για τον περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων. 

Σύμφωνα με την αστυνομία έχουν στηθεί 116 μπλόκα που λειτουργούν σε τρεις βάρδιες, με 245 αστυνομικούς και 122 οχήματα. Στο έργο των ελέγχων συνδράμουν drones και ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ.

Lockdown: Αναλυτικά όλα τα μέτρα που ισχύουν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου

Πληροφορίες αναφέρουν πως χθες, πρώτη μέρα εφαρμογής του lockdown, σε όλη τη χώρα πραγματοποιήθηκαν περισσότεροι από 55.000 έλεγχοι. 

Κατά τη διάρκεια αυτών οι αστυνομικοί εντόπισαν περισσότερες από 240 παραβάσεις για τη χρήση μάσκα και επέβαλαν πρόστιμα των 150 ευρώ. Διαπιστώθηκαν πάνω 450 παραβάσεις για χρήση μάσκας για τις οποίες υποβλήθηκαν πρόστιμα, ύψους 300 ευρώ, ενώ καταγράφηκαν πάνω από 580 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις. 

Lockdown: Τα 14 αθλήματα που είναι ανοιχτά εν μέσω καραντίνας

Επίσης, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα και βεβαιώθηκαν 20 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων, ενώ επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε πέντε καταστήματα, από τα οποία δύο στα Ιόνια Νησιά και από ένα σε Δυτική Ελλάδα, Νότιο Αιγαίο και Θεσσαλία. 

Παράλληλα, βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε οχτώ καταστήματα για λειτουργία πέρα του ωραρίου με επιβολή προστίμου και αναστολής λειτουργίας, από τις οποίες τρεις στο Βόρειο Αιγαίο και από μία σε Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα, Νότιο Αιγαίο, Κρήτη και Ιόνια Νησιά.

Lockdown: Αυστηροί έλεγχοι σε όλη την Αττική ακόμα και με drones

Οι αστυνομικοί σε περιπτώσεις καταγγελιών, που έχουν αξιολογηθεί ως έγκυρες, προχωρούν σε ήπιες παρεμβάσεις σε εκκλησίες και χώρους λατρείας για περιπτώσεις παραβιάσεων της απαγόρευσης λειτουργίας.

Πραγματοποιούν ακόμα ελέγχους για παράνομα πάρτι, συναθροίσεις σε σπίτια, ταράτσες ή αυλές και αν διαπιστωθεί κάτι τέτοιο θα υπάρξουν παρεμβάσεις παρουσία εισαγγελικού λειτουργού. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top