Χρυσοχοΐδης: Θα επικηρυχθούν οι δράστες της επίθεσης στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

Έντονες αντιδράσεις και αποτροπιασμός για την αθλιότητα των κουκουλοφόρων

Έντονες αντιδράσεις και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η επίθεση, που δέχθηκε ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Περίπου 15 κουκουλοφόροι, εισέβαλαν το πρωί της Παρασκευής στο γραφείο του Δημήτρη Μπουραντώνη και, αφού προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στον χώρο, του κρέμασαν με σκοινί από τον λαιμό μία ταμπέλα, που έγραφε «Αλληλεγγύη στις καταλήψεις».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τονίζει σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής ότι «ταμπέλες κρέμαγαν οι χιτλερικοί στους Εβραίους και στους αντάρτες», προσθέτοντας ότι «οι δράστες θα επικηρυχθούν».

«Η απάντηση είναι μία και μοναδική. Όπως και με τη Χρυσή Αυγή, ο φασισμός δεν θα περάσει», ξεκαθάρισε.

Την επίθεση εναντίον του Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ καταδικάζει και η υπουργός Παιδείας. Η Νίκη Κεραμέως χαρακτηρίζει αποτρόπαια την εικόνα του Πρύτανη μετά την εισβολή των κουκουλοφόρων και υπογραμμίζει ότι «ο νόμος θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται μέχρι και οι τελευταίες φασιστικές ομάδες να εκδιωχθούν από τα Πανεπιστήμιά μας».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα στον Σκάι, είπε πως, εάν οι δράστες είναι φοιτητές πρέπει να αποβληθούν εφ’ όρου ζωής από το Πανεπιστήμιο, ενώ ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ξεκαθάρισε πως οι δράστες θα επικηρυχθούν για να συλληφθούν.

Παράλληλα, την άμεαση παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσε η βιαιότατη επίθεση, που δέχθηκε ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η εισαγγελική παρέμβαση εκδηλώθηκε για να διερευνηθεί σε όλη του την έκταση η εν λόγω επίθεση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top