Κορωνοϊός: Αλλάζουν οι αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων - Απαγορεύεται ο χορός

Ανοιχτό το λιανεμπόριο και στις «κόκκινες» περιοχές

Νέα μέτρα ισχύουν πλέον στην εστίαση, όσον αφορά στις αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων. 

Κορωνοϊός: Πάνω από 1.000 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας

Όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, σύμφωνα με την ΚΥΑ οι αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων αλλάζουν ως εξής:
 

  • Εάν δεν παρεμβάλλεται καρέκλα 0,90 εκ.
  • Εάν παρεμβάλλεται καρέκλα μόνο από τη μια πλευρά μεταξύ τραπεζιών 1,20 εκ.
  • Εάν παρεμβάλλονται καρέκλες και από τις δυο πλευρές των τραπεζιών 1,80 εκ.

Επίσης, μετά από σχετική ενημέρωση διευκρινίζουμε ότι σε όλους τους χώρους εστίασης και αναψυχής απαγορεύεται ο χορός.

Μάσκα στο αυτοκίνητο: Πότε είναι υποχρεωτική;

Πέτσας: Κρίσιμο το επόμενο 48ωρο για τη Βόρεια Ελλάδα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στην καθημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τόνισε πως η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Κορωνοϊός: «Ένας ασυμπτωματικός μπορεί να κολλήσει άλλους 100 σε ένα club»

Σύμφωνα με την τελευταία αξιολόγηση του ευρωπαϊκού κέντρου (ECDC), οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο, ωστόσο η Ελλάδα εξαιρείται από αυτές μέχρι στιγμής.

Ωστόσο, όπως επεσήμανε, παρατηρείται έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού και στη χώρα μας, γι’ αυτό τέθηκαν σε εφαρμογή το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας παντού και την απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 00:30 έως τις 05:00.

Θεσσαλονίκη: Ουρές έξω από τον Άγιο Δημήτριο και ιερείς χωρίς μάσκα

«Διαπιστώνεται πως η εξάπλωση του ιού εντοπίζονται μεταξύ των νέων γι΄ αυτό απευθύνεται έκκληση στους νεότερους να προσέχουν και να αποφεύγουν μαζικές συναθροίσεις», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε πως ενώ η συντριπτική πλειοψηφία τηρεί τα μέτρα, την ίδια ώρα οργανώνονται συγκεκριμένες δραστηριότητες με στόχο την διασπορά του ιού.

Κορωνοϊός: Η ημερομηνία «κλειδί» για την αποφυγή γενικευμένου lockdown

Για τον λόγο αυτό εντατικοποιούνται οι έλεγχοι σε όλη τη χώρα τις επόμενες μέρες.

«Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο τρίμηνο, οφείλουμε όλοι να τηρήσουμε τα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε στον ορίζοντα ένα αποτελεσματικό εμβόλιο, το οποίο θα έχουμε στο τέλος του χρόνου ή στις αρχές του επόμενου», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για  να φτάσουμε μέχρι το εμβόλιο με ασφάλεια».

Κορωνοϊός: 790 νέα κρούσματα την Κυριακή – Δέκα ασθενείς κατέληξαν

Ο κ. Πέτσας σημείωσε πως τα θετικά νέα είναι πως παρατηρείται μια σταθεροποίηση στην Αττική, όμως υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τη Βόρεια Ελλάδα, όπου παρατηρείται έξαρση κρουσμάτων. 

«Οι επόμενες 48 ώρες είναι πολύ σημαντικές, ώστε να δούμε αν κάποιες περιφέρειες θα ανέβουν στο επίπεδο επικινδυνότητας», είπε ο κ. Πέτσας.

Κάλεσε τους πιστούς να τηρούν τα μέτρα και αναφερόμενος στις εικόνες που καταγράφηκαν σήμερα με τους ιερείς που έφτασαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη χωρίς μάσκες, τόνισε πως κανείς δεν εξαιρείται από τα μέτρα. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε, τέλος, ότι εξετάζεται η επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας για τα άτομα άνω των 65 ετών και το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης πριν από τις 00:00 και ανακοίνωσε πως το λιανεμπόριο θα παραμένει ανοιχτό ακόμα και στις περιοχές που βρίσκονται σε «κόκκινο» συναγερμό. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top