Δύο σεισμοί άνω των 5 Ρίχτερ «ταρακούνησαν» την Κρήτη

Απανωτές σεισμικές δονήσεις από τα ξημερώματα

Απανωτές σεισμικές δονήσεις μέσα σε λίγες ώρες σημειώθηκαν στον θαλάσσιο χώρο της Κρήτης.

Η πρώτη «ισχυρή» δόνηση,  μεγέθους 5,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 03:30 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε 49 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά της Σητείας, κατά το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Η δεύτερη, μεγέθους 4,4 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 03:44 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε 47 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά της Σητείας.

Η τρίτη, μεγέθους 4,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 04:11 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε σε απόσταση 50 χιλιομέτρων βόρεια-βορειοανατολικά της Σητείας.

Λίγο μετά τις 7 σημειώθηκε και νέα σεισμική δόνηση άνω των 5 Ρίχτερ, συγκεκριμένα μεγέθους 5,2 βαθμών, αναστατώνοντας ξανά τους κατοίκους του νησιού.

«Είναι περιοχή υψηλής σεισμικότητας Έχουμε μια σειρά ισχυρών δονήσεων από τις 3.30 τα ξημερώματα.  Παρακολουθούμε το φαινόμενο, τα καλό είναι ότι γίνονται μακριά από την Κρήτη, σε υποθαλάσσια περιοχή. Η πιθανότητα να δούμε κάτι μεγαλύτερο είναι ελάχιστη», σχολίασε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας στον ΑΝΤ1.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top