Συγκλονίζει η μαρτυρία της δασκάλας που δέχθηκε επίθεση από χρυσαυγίτες

Μίλησε αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

H γυναίκα που οι χρυσαυγίτες με επικεφαλής τον Λαγό εισέβαλαν στο σχολείο και έδειραν γονείς και δασκάλους επειδή θα έμπαιναν στις τάξεις προσφυγόπουλα μίλησε αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Η Ελένη Καραγιάννη, η συντονίστρια εκπαίδευσης προσφύγων του υπουργείου παιδείας στο Σχιστό έζησε την μανία ανθρώπων που απαιτούσαν τα παιδιά των προσφύγων να μην χρησιμοποιούν τις τουαλέτες του σχολείου. 

«Ο κύριος Λαγός το έχω γράψει και σε κείμενό μου ήταν να σα να έκανε μία περφόμανς. Μπήκε, αντέδρασε, έκανε τη σβούρα του και έφυγε, οι άλλοι δείρανε, είχε άλλους ανθρώπους που δείρανε. Ήτανε ο πρωταγωνιστής, τα φώτα πέσανε απάνω του, μία περφόρμανς πραγματικά και οι άλλοι από πίσω δέρνανε. Είδαμε δεκάδες κόσμου έξω, μαυροφορεμένους με την τυπική αυτή εμφάνιση και αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι γυναίκες άρχισαν να μας αποκαλούν πόρνες, να μας μουτζώνουν, να μας κάνουν χειρονομίες και λέω μα πως είναι δυνατόν. Δεν είχανε ρόπαλα, αλλά όταν εισέβαλαν χτύπησαν εκπαιδευτικούς, χτύπησαν μητέρες έγινε μια πολύ μεγάλη φασαρία και δεν θα έπρεπε να έχει γίνει. Ένα από τα αιτήματά τους ήταν να μη χρησιμοποιούν τα παιδάκια τις τουαλέτες και μάλιστα μας φέρανε πλαστικά ποτήρια μιας χρήσης για να δίνουμε στα παιδιά να κάνουν την ανάγκη τους να μην κολλήσουνε άγνωστες ασθένειες τα παιδιά τους. Σαφώς και όταν βλέπεις, αισθάνεσαι τα χνώτα του δράκου να σε αγγίζουν σαφώς και φοβάσαι. Δεν είμαι, μια δασκάλα είμαι, μια γυναίκα σίγουρα φοβήθηκα , αλλά σας λέω αισθάνθηκα ασφάλεια ότι είχα τον κόσμο δίπλα μου και αυτό ήταν που με προστάτευσε. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι και ένα χ να μπει σε όλο αυτό, σαν να μην υπήρξε ποτέ και όλοι να μπουν στη φυλακή έχει μηδενίσει το ακροδεξιό, αλλά δεν έχει εξαφανιστεί. Είναι παράξενο που γιορτάζουμε για το αυτονόητο, αλλά σίγουρα όλοι εμείς που δεχθήκαμε τα πυρά αυτής της ομάδας, είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι για όλο αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top