Από μια ψεύτικη ανάρτηση στο Tik Tok ξεκίνησαν τα επεισόδια με τους Ρομά

Ξεσηκώθηκαν σε όλη τη χώρα – Εννιά συλλήψεις

Μια ψεύτικη ανάρτηση στο Tik Tok  ήταν η αφορμή για να ξεσπάσουν τα επεισόδια με τους Ρομά σε όλη σχεδόν τη χώρα το βράδυ της Παρασκευής, μετά τη δολοφονία ενός 18χρονου Ρομά από έναν 64χρονο στη Μεσσήνη. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ συνελήφθησαν εννέα Ρομά.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ρομά, Ευθύμη Δημητρίου, μετά την προφυλάκιση του 64χρονου, μια ανάρτηση στο Tik Tok ανέφερε ψευδώς πως ο άνδρας αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του. 

Δολοφονία Ρομά: Επεισόδια με φωτιές και μπλόκα σε όλη τη χώρα

Αυτό ήταν η σπίθα για να ξεσπάσει η ένταση, καθώς εκατοντάδες εξαγριωμένοι Ρομά σε πολλές περιοχές της χώρας βγήκαν στους δρόμους, άναψαν φωτιές, απέκλεισαν δρόμους και ζητούσαν από την ελληνική δικαιοσύνη να μην πέσει στα μαλακά ο 64χρονος, ο οποίος πυροβόλησε τον 18χρονος, όταν τον βρήκε μέσα στην ιδιοκτησία του. 

Στον Ασπρόπυργο οι συγκεντρωμένοι απέκλεισαν την οδό ΝΑΤΟ και στα δύο ρεύματα, πυροβολώντας με καραμπίνες και όπλα στον αέρα, ενώ σημειώθηκαν συγκρούσεις και με τα ΜΑΤ. 

Καλαμάτα: Ελεύθεροι οι Ρομά που μπήκαν με τον 18χρονο στο σπίτι 63χρονου

Μια άλλη ομάδα 40 ατόμων, επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς, ενώ εκείνοι απάντησαν με χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν το πλήθος. 

Στη λεωφόρο Αθηνών, στα όρια μεταξύ Άνω Λιοσίων και Αχαρνών Ρομά άναψαν φωτιές σε λάστιχα και κάδους απορριμμάτων, ενώ η εθνική οδός Πατρών – Κορίνθου έμεινε κλειστή και στα δύο ρεύματα για τρεις ολόκληρες ώρες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές χιλιομέτρων από αυτοκίνητα. 

Καλαμάτα: Επεισόδια μετά την κηδεία του 18χρονου Ρομά

Στη Λαμία, Ρομά επιτέθηκαν με σίδερα και πέτρες σε διερχόμενα αυτοκίνητα στον κυκλικό κόμβο στην περιοχή της Έκθεσης Λαμίας. Σε ένα μάλιστα από τα αυτοκίνητα επέβαινε κι ένα μικρό παιδάκι που καθόταν πάνω σε καθισματάκι. 

Σοβαρά επεισόδια προκλήθηκαν επίσης στο οικισμό Αγία Σοφία στη Θεσσαλονίκη. Άγνωστοι κάλεσαν την πυροσβεστική για μια πυρκαγιά που είχε δήθεν ξεσπάσει στον οικισμό, και όταν δύο πυροσβεστικά οχήματα, συνοδεία περιπολικού έφτασαν στο σημείο δέχτηκαν επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα και τα τρία οχήματα να υποστούν ζημιές. 

Μεσσήνη: Σκότωσε 18χρονο Ρομά γιατί νόμιζε ότι ήθελε να τον κλέψει

Επεισόδια σημειώθηκαν επίσης και σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου, σε περιοχές της Λαμίας, στην Αιτωλοακαρνανία και στον Βόλο. 

Συγκεντρώσεις από ομάδες ατόμων έλαβαν χώρα και στην εθνική οδό Πατρών- Πύργου, στο ύψος της Γαστούνης, στην περιοχή της Ροδοδάφνης Αιγίου, στην περιοχή του Ρίου της Πάτρας, στην Αργολίδα , στο πρώτο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Τρίπολης- Σπάρτης, στην Αρκαδία και στο 4ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Σπάρτης – Γυθείου στην Λακωνία. 

Σε αρκετές περιπτώσεις χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να καθαριστούν οι δρόμοι από καμένα λάστιχα και αντικείμενα ώστε να παραδοθούν με ασφάλεια στην κυκλοφορία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top