Κορωνοϊός: Σε καραντίνα ένα ολόκληρο χωριό στη Ναύπακτο

Κάτοικοι ήρθαν σε επαφή με θετικό κρούσμα- Τι λέει ο πρόεδρος στο star.gr

Τι είπε o Παναγιώτης Καραΐσκος πρόεδρος του χωριού Κεντρική στην ορεινή Ναυπακτία

Σε προληπτική καραντίνα μπήκαν οι κάτοικοι του χωριού Κεντρική στην ορεινή Ναυπακτία, καθώς ήλθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού.

«Το χωριό είναι σε οικειοθελή καραντίνα, γιατί έτσι πρέπει να κάνουμε νομίζω. Δεν μας έχει βάλει κανένας σε καραντίνα παρά τα όσα μπορεί να γράφονται», είπε στο star.gr o Παναγιώτης Καραΐσκος πρόεδρος του χωριού.

Κορωνοϊός: 436 νέα κρούσματα του ιού - 91 οι διασωληνωμένοι

Περιγράφοντας το συμβάν ανέφερε, ότι την περασμένη Κυριακή μια γυναίκα από την Αθήνα επισκέφθηκε το χωριό για ένα μνημόσυνο κι όταν επέστρεψε έκανε τεστ κορωνοϊού, το οποίο βγήκε θετικό.

Στην εκκλησία παραβρέθηκε όλο το χωριό, το οποίο όπως τόνισε ο κ. Καραΐσκος τήρησε τα μέτρα ασφαλείας. 

«Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας όλοι φορούσαν μάσκα και ο χώρος στην εκκλησία αεριζόταν. Ακολούθησε γεύμα και καφές σε ανοιχτό χώρο και ο καθένας πήγε σπίτι του», είπε.

Το χωριό Κεντρική σε υψόμετρο 1.100 μ.

Όπως ανέφερε ο κ.Καραΐσκος, ο ίδιος ειδοποιήθηκε για το θετικό τεστ το βράδυ της Τρίτης από κάποιον συγχωριανό του. Άμεσα ειδοποίησε τον δήμαρχο Ναυπακτίας, ο οποίος ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ και οι οδηγίες που έλαβε για τους κατοίκους της Κεντρικής, ήταν να αποφεύγουν τις επαφές και όσο μπορούν να μείνουν στα σπίτια τους.

Το νέο κυκλοφόρησε από στόμα σε στόμα, θέτοντας άμεσα σε επιφυλακή το χωριό το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 1.100 μέτρων.

«Όλοι σχεδόν είμαστε συγγενείς στα χωριά και ο ένας με τον άλλον, αμέσως μαθεύτηκε», εξήγησε ο κ. Καραΐσκος.

Κορωνοϊός: 407 νέα κρούσματα - Πρωτιά ξανά για την Αττική με 194 κρούσματα

«Η γυναίκα είχε κάνει rapid τεστ με αρνητικό αποτέλεσμα πριν πάει στο χωριό»

Σύμφωνα με τον κ. Καραΐσκο πριν επισκεφθεί το χωριό, η γυναίκα είχε κάνει γρήγορο τέστ, το οποίο βγήκε αρνητικό.

«Το μόνο θετικό σε αυτή την ιστορία είναι ότι τα οικεία πρόσωπα της κυρίας που προσβλήθηκε με κορωνοϊό, ο άντρας της και η αδερφή της έκαναν μοριακό έλεγχο και τα αποτελέσματα είναι αρνητικά. Αυτό είναι ένα ενθαρρυντικό στοιχείο», σημείωσε.

Κικίλιας: Ακραίο σενάριο ένα νέο lockdown

Ανησύχησαν και μπήκαν μόνοι τους σε καραντίνα

Παρόλα αυτά οι περίπου 30 μόνιμοι κάτοικοι του χωριού οι οποίοι έχουν ηλικία από 40 έως 85 έτη ανησύχησαν και πλέον προσπαθούν να περάσουν αυτές τις ημέρες επιδεικνύοντας ιδιαίτερη προσοχή.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής, μαζί του δεν ήρθε σε επαφή κανένας ανθρωπος από τον ΕΟΔΥ, ενώ την απόφαση για την εθελοντική καραντίνα, την έλαβε μόνο του το χωριό.

«Είμαστε τόσο λίγοι που ούτως ή άλλως είμαστε απομονωμένοι και δεν έχουμε συγχρωτισμό. Πλέον αποφεύγουμε τις μετακινήσεις. Όσοι βγαίνουν από το χωριό για να κάνουν προμήθειες, είναι πολύ προσεκτικοί και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, όπως μάσκες», είπε ο κ. Καραΐσκος.

Θεσσαλονίκη: Συναγερμός στο δικαστικό μέγαρο μετά από κρούσμα

Αναβλήθηκε η γιορτή Μανιταριού

Κάθε χρόνο την δεύτερη Κυριακή του Οκτώβρη στην Κεντρική διοργανώνεται η γιορτή Μανιταριού, προσελκύοντας έως και 1.000 άτομα. Φέτος ωστόσο, όπως είπε ο πρόεδρος του χωριού οι εκδηλώσεις αναβλήθηκαν λόγω κορωνοϊού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top