Παναγιωτόπουλος: Ποια μέτρα συζητούνται για τον περιορισμό του κορωνοϊού

«Τώρα βιώνουμε τις μεταδόσεις που έγιναν μέσα Σεπτεμβρίου»

Στην αυστηροποίηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού αναφέρθηκε το πρωί της Πέμπτης ο Τάκης Παναγιωτόπουλος, ομότιμος καθηγητής Δημόσιας Υγείας - Υγείας του Παιδιού στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Εφιάλτης στο γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα: 40 τα κρούσματα κορωνοϊού

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ, δε θεωρεί πιθανό ένα lockdown όπως αυτό που προηγήθηκε την άνοιξη αλλά στο τραπέζι υπάρχουν μέτρα που συζητούνται. 

«Περιορισμοί δραστηριοτήτων που δε βρίσκονται στον πυρήνα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής όπως και περιορισμός του ωραρίου κυκλοφορίας είναι μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι» ανέφερε ο καθηγητής.

Αναφερόμενος στην αυξηροποίηση των μέτρων, τόνισε ότι «θα πρέπει καταρχάς να βγάλουμε τα συμπεράσματα γνωρίζοντας τα πλήρη δεδομένα για να γίνουν στοχευμένες παρεμβάσεις». Ως παράδειγμα μάλιστα έδωσε τους οίκους ευγηρίας, οι οποίοι θα πρέπει «να φυλάσσονται ως κόρη οφθαλμού».

Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα, όπως να γίνονται συχνότερα διαγνωστικά τεστ στο προσωπικό και να υπάρχει ειδική διαδικασία για τη μεταφορά προϊόντων από τους προμηθευτές. 

Κορωνοϊός: Μια κηδεία έφερε προ των πυλών το lockdown σε Θήβα και Χαλκίδα

Σχετικά με το κατά πόσο τα μέτρα που πάρθηκαν είναι αποτελεσματικά, σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή «βιώνουμε τις μεταδόσεις που έγιναν μέσα Σεπτεμβρίου. Τα μέτρα για να αποδώσουν χρειάζεται κάποιο διάστημα».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top