Συγκλονίζει φαρμακοποιός που ήταν σε κώμα για 5 μέρες στη ΜΕΘ

Βασιλακόπουλος: «Οι πνεύμονες των ασθενών θυμίζουν.. ελβετικό τυρί»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος δείχνοντας αξονικές τομογραφίες ασθενών με κορωνοϊό εξηγεί στο Star ότι ο κορωνοϊός δεν είναι μία απλή γρίπη.

«Αυτή η αξονική αντιστοιχεί σε ασθενή με κορωνοϊο που νοσηλεύτηκε σπίτι. Κανονικά οι πνεύμονες φαίνονται μαύροι, διότι έχουν αέρα. Σε πολλά σημεία οι πνεύμονες είναι λευκοί, γιατί ο κορωνοϊός έχει κάνει έντονη φλεγμονή στο παρέγχυμα του πνεύμονα. Άρα, ο κορωνοϊος ακόμα και στο σπίτι δεν είναι μια απλή γρίπη», δηλώνει ο καθηγητής πνευμονολογίας.

Κορωνοϊός - Αττική: Στο τραπέζι νέα μέτρα - Οι επιβαρυμένες περιοχές

«Αν συγκρίνουμε αξονικές φωτογραφίες ενός ασθενούς την ώρα που μπήκε στο νοσοκομείο αριστερά και 4 μέρες αργότερα δεξιά θα δούμε ακριβώς αυτό. Αυτά τα λευκά διηθήματα έχουν αυξηθεί σε μέγεθος και σε έκταση και έχουν ανάμεσά τους μαύρα στίγματα σαν τρυπούλες που θυμίζουν ελβετικό τυρί». 

Ήταν σε κώμα στη ΜΕΘ για 5 μέρες…

Συγκλονίζει η μαρτυρία του Έλληνα φαρμακοποιού, ο οποίος διασωληνώθηκε σε ΜΕΘ. 

«Να ξυπνήσω μια μέρα και να μην έχω την ανάμνηση ότι πνίγομαι πριν με βάλουν σε αναπνευστήρα. Λέω :«βάλτε με για ύπνο, δεν μπορώ να αναπνεύσω», μη σκεπτόμενος καν το ενδεχόμενο να μην ξυπνήσω ποτέ. Η φωτογραφία ήταν η πρώτη που έβγαλα μέσα στην εντατική αφού ξύπνησα από κώμα 5 ημερών. Εκείνη τη μέρα από την νάρκωση έβλεπα νεράιδες και φούσκες παντού. Μου πήρε δυο μέρες να πειστώ ότι ήμουν στην εντατική του νοσοκομείου και όχι σε θεματικό πάρκο...Χίλες φορές μάσκα παρά αναπνευστήρας».

Κορωνοϊός: Έχασε τη μάχη 35χρονη στο Λαϊκό

Η φωτογραφία που ανάρτησε ο ίδιος με τα σωληνάκια μέσα στην εντατική είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιμένουν να αρνούνται τη μάσκα.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top