Ιανός: 40 άτομα εγκλωβισμένα στο χωριό Οξυά–Θα απομακρυνθούν με ελικόπτερo

Σβήνουν οι ελπίδες για τον εντοπισμό της 43χρονης αγνοούμενης

Τις πληγές της μετά η Καρδίτσα μετά το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Ιανού από τη Θεσσαλία, που άφησε πίσω του τρεις νεκρούς, μία αγνοούμενη και τεράστιες καταστροφές. 

Εκκενώθηκε η Μεταμόρφωση Καρδίτσας - Μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο οι κάτοικοι

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μουζακίου, Φάνη Στάθη, το χωριό Οξυά έχει αποκοπεί εντελώς από την υπόλοιπη περιοχή με αποτέλεσμα εκεί να βρίσκονται εγκλωβισμένοι εδώ και δύο μέρες τουλάχιστον 40 άνθρωποι, οι περισσότεροι ηλικιωμένοι. Επίσης το χωριό δεν έχει ούτε ρεύμα, ούτε νερό. 

Ιανός: Βιβλικές καταστροφές στη Θεσσαλία – Τρεις νεκροί, μία αγνοούμενη

«Είναι εγκλωβισμένοι 40 με 50 κάτοικοι στην Οξυά Καρδίτσας. Βρίσκονται όλοι στο Μοναστήρι της Οξυάς κι ένα ζευγάρι ηλικιωμένων αρνείται να αφήσει το σπίτι του. Είναι κομμένος ο δρόμος αριστερά και δεξιά από το σπίτι και πρέπει να πάει ελικόπτερο να τους πάρει», τόνισε ο δήμαρχος στο Open .

Ιανός: Κραυγή αγωνίας από τους συγγενείς της αγνοούμενης- Τι είπαν στο Star

Ο ίδιος πρόσθεσε πως είναι αρκετοί οι κάτοικοι που αρνούνται να αφήσουν το χωριό τους, γιατί φοβούνται πώς αν φύγουν δε θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και το χωριό θα ερημώσει. 

Επίσης πολλοί χρήζουν άμεσης ιατρικής βοήθειας και για την απομάκρυνσή τους θα απογειωθούν ελικόπτερα, καθώς είναι ο μόνος τρόπος για να απομακρυνθούν από εκεί. 

Άσσος: Θάφτηκε στο χώμα το παραμυθένιο χωριό της Κεφαλονιάς

Πάντως, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Αγοραστός είπε πως ακόμα δεν υπάρχει συνεννόηση με τη δημοτική αρχή για το πώς θα γίνει η εκκένωση του χωριού Οξυά και η περισυλλογή των κατοίκων που χρήζουν ιατρικής βοήθειας. 

Ιανός: Σε εξέλιξη οι έρευνες για την 43χρονη φαρμακοποιό

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση για τον εντοπισμό της αγνοούμενης γυναίκας στον ποταμό Παμισό στο Μουζάκι. Όσο περνούν οι μέρες, τόσο μειώνονται οι ελπίδες των μελών των σωστικών συνεργείων να την βρουν ζωντανή. 

Ιανός: Σε ποιες περιοχές υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης

Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 3 drones της 1ης ΕΜΑΚ, ενώ υπάρχει συνδρομή και από εθελοντές.

Η 43χρονη φαρμακοποιός αγνοείται από το βράδυ της Παρασκευής. Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα δεν άκουσε τις συστάσεις των αρχών, επιχείρησε να περάσει από τον Παμισό με αποτέλεσμα το όχημά της να παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά.

Μουζάκι: Τεράστια η καταστροφή – Αποκλεισμένα έξι χωριά 

Το αυτοκίνητό της εντοπίστηκε το Σάββατο το μεσημέρι στις όχθες του ποταμού. 

Επίσης στο Μακρυχώρι εντοπίστηκε μια ομάδα βοσκών που αγνοούταν, ενώ μέχρι στιγμής οι νεκροί σε Καρδίτσα και Φάρσαλα είναι τρεις. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top