Μετανάστες οι μισοί ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στην Αθήνα   

Σε άθλιες συνθήκες ζουν αλλοδαποί στην Πλατεία Βικτωρίας  

 Άκρως ανησυχητικά είναι τα στοιχεία από τις εισαγωγές στα νοσοκομεία αναφοράς της Αθήνας. Οι μισοί ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό είναι μετανάστες. Ο Βαγγέλης Γκούμας με την κάμερα του Star κατέγραψε εικόνες - σοκ στην πλατεία Βικτωρίας, εκεί όπου δεκάδες μετανάστες ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες. 

Κορωνοϊός: 180 νέα κρούσματα - Στο «κόκκινο» ξανά η Αττική

Δεκάδες μετανάστες, οικογένειες με μωρά παιδιά, έστησαν το σπιτικό τους στην πλατεία Βικτωρίας. Είναι ο ένας δίπλα στον άλλον χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης. 

Όπως κατέγραψε ο Β. Γκούμας, όσο περνούσε  η ώρα τόσο περισσότερος κόσμος συγκεντρωνόταν την πλατεία Βικτωρίας. Άνθρωποι οι οποίοι όχι μόνο δεν έχουν κάνει τεστ κορωνοϊού αλλά ουσιαστικά δεν τους έχει ελέγξει κάποιος για να δει από τι ασθένειες πάσχουν και να τους βοηθήσει. 

Κυβέρνηση:Τα νέα μέτρα που εξετάζει για τον Covid-19 στην Αττική!  

Μωρά παίζουν με αντικείμενα που βρίσκουν πεταμένα κάτω, ενώ ένας να κολλήσει κορωνοϊό είναι αυτονόητο ότι θα τον μεταδώσει αυτομάτως. Δεν έχουν ούτε νερό να πλυθούν πόσο μάλλον μάσκες και αντισηπτικά. Άλλοι πάλι μένουν πολλοί μαζί σε μικρά διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας. 

ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ "ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ" ΚΑΙ "ΣΩΤΗΡΙΑ" ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Συναγερμός έχει σημάνει στον ΕΟΔΥ από τις εισαγωγές αλλοδαπών με Covid-19 τις τελευταίες ημέρες στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός και Σωτηρία. Τα μισά κρούσματα από το σύνολο των νοσηλευομένων είναι από μετανάστες που μένουν στο κέντρο της Αθήνας. 

«Στα 97 περιστατικά που νοσηλεύονται στο Σωτηρία τα 40 είναι αλλοδαποί. Και στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός από τα 66 περιστατικά που νοσηλεύονται τα 34 είναι αλλοδαποί. Είναι πολύ δύσκολη η ιχνηλάτηση των περιστατικών αυτών. Μένουν πολλοί μαζί στο ίδιο σπίτι, φοβούνται να αποκαλύψουν τις επαφές» δηλώνει στο Star o πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακ΄’ος.  

Την ίδια ώρα η αστυνομία ψάχνει να βρει Αφγανό με κορωνοϊό ο οποίος το περασμένο Σάββατο, πήδηξε από το παράθυρο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου και έγινε καπνός! Ήταν σε ειδικό θάλαμο στην παθολογική κλινική. Όταν οι γιατροί πήγαν κάποια στιγμή στο δωμάτιο για τις καθιερωμένες εξετάσεις, διαπίστωσαν ότι ο Αφγανός είχε εξαφανιστεί.  

 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top