Ζάκυνθος: Έκλεισαν τα μαγαζιά και συνέχισαν το πάρτι στην παραλία

Συμμορφώνονται οι επιχειρήσεις - Όχι όμως οι νέοι

Το μέτρο περιορισμού του ωραρίου λειτουργίας εστιατορίων και μπαρ για την αναχαίτιση της διασποράς του κορωνοϊού βρίσκεται ήδη από χθες το βράδυ σε ισχύ σε 15 περιοχές της χώρας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρηματιών συμμορφώθηκε στον νόμο, ωστόσο πολύς κόσμος συνέχισε την διασκέδαση σε πλατείες και παραλίες, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο.

Κορωνοϊός: Στα Χανιά «έπεσε» το πρώτο πρόστιμο των 10.000 ευρώ

Τα κλάμπ και τα εστιατόρια στη Ζάκυνθο έκλεισαν στην ώρα τους. Το πάρτι ωστόσο της νεολαίας στον Λαγανά, συνεχίστηκε μέχρι πρωιάς μετατρέποντας την αμμουδιά σε σκουπιδότοπο.

Άδεια τραπέζια στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη το ρολόι έδειξε 12 τα μεσάνυχτα και οι αστυνομικοί ξεκίνησαν τους ελέγχους. Μισή ώρα νωρίτερα οι περίπολοι της ΕΛ.ΑΣ. είχαν ειδοποιήσει τον κόσμο να ετοιμάζεται για αποχώρηση, και η πόλη, η οποία κάτω από άλλες συνθήκες σφύζει εκείνη την ώρα από ζωή, έδειχνε μουδιασμένη.

Θεσσαλονίκη: 30 τα κρούσματα στο γηροκομείο - Σπεύδει ο Τσιόδρας

«Υπάρχει ένας θυμός γενικά, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε και κάτι. Είναι ημίμετρο, άλλους τους βλάπτει πολύ, άλλους τους βλάπτει ακραία, άλλους δεν τους αγγίζει» είπε επιχειρηματίας της περιοχής.

«Τα μέτρα που είναι για θέματα υγείας, καλώς παίρνονται, γιατί είναι για το κοινό καλό, Από κει και πέρα θεωρώ ότι η ψυχολογία των πολιτών της πόλης είναι ιδιαίτερα φορτισμένη».

Συμμορφώνονται οι επιχειρήσεις - Όχι όμως οι νέοι

Οι αυστηρές κυρώσεις, 10.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και 20ήμερο λουκέτο για τη δεύτερη, καθώς και το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης οδηγούν τους περισσότερους επιχειρηματίες στην συμμόρφωση.

Δε συμβαίνει ωστόσο το ίδιο με τους πολίτες, ειδικά τους νέους, οι οποίοι συνεχίζουν την νυχτερινή τους διασκέδαση στα παγκάκια και στις ακρογυαλιές.

«Το μέτρο δεν το βρίσκουμε εμείς αποδοτικό, γιατί έτσι κι αλλιώς ο κόσμος θα συναθροίζεται πάλι» τόνισε επιχειρηματίας. 

Καβάλα: Έκλεισαν τα μπαράκια και γέμισαν οι πλατείες

Στη Λάρισα οι φωτογραφίες των έρημων μαγαζιών έρχονται σε αντίθεση με τον απίστευτο μεταμεσονύχτιο συνωστισμό στην γειτονική Ελασσόνα.

Στις πλατείες της Καβάλας ο κόσμος ήταν επίσης πολύς και η χαλαρότητα ως προς τα μέτρα ασφαλείας διάχυτη. Ανάλογη η εικόνα και στη Μύκονο με τα μαγαζιά κλειστά, αλλά τους ανθρώπους τον έναν πάνω στον άλλον.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top