Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Λαγκαδά λόγω της θεομηνίας

Οικονομική ενίσχυση ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και σε αυξημένη επιφυλακή, έχει τεθεί ο Δήμος Λαγκαδά, με εντολή του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα μετά από τις καταστροφές που σημειώθηκαν εκεί από τη θεομηνία που έπληξε την περιοχή χθες το βράδυ. 

Πολλές καταστροφές έχουν σημειωθεί σε τουλάχιστον τρία χωριά του Λαγκαδά. Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, οι δρόμοι έγιναν ποτάμια, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων. 

Απίστευτες εικόνες: Πλημμύρες προκάλεσε η «Θάλεια» στη Θεσσαλονίκη

Δεκάδες σπίτια, υπόγεια και καταστήματα αυτή τη στιγμή είναι πλημμυρισμένα, ενώ σε διάφορα σημεία του δήμου Λαγκαδά βρίσκονται συνεργεία προσπαθώντας να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Η πυροσβεστική υπηρεσία κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις νερού, ενώ παράλληλα επιχείρησε και απεγκλωβισμούς ανθρώπων από τα αυτοκίνητα τους, οι οποίοι στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν απεγκλωβιστεί από το Περιβολάκι, το Καβαλάρι, τα Λαγυνά και από άλλα σημεία της περιοχής περίπου 19 άνθρωποι, ενώ οι επιχειρήσεις για άντληση νερού ξεπερνούν τις 90.

Επίσης αρκετά σπίτια δεν έχουν ρεύμα, καθώς έχουν πέσει κολώνες της ΔΕΗ και πολλοί μετασχηματιστές.

Κλειστός είναι ο δρόμος στο ύψος του ΑΓΝΟ, από Λαγκαδά προς Κολχικό, Χρυσαυγή και Πέντε Βρύσες. 

Επίσης, κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Λαγυνών- Λαγκαδά, ενώ προβλήματα επίσης υπάρχουν στους δρόμους προς Λαγυνά, Περιβολάκι Καβαλάρι και Ηράκλειο. Μάλιστα, στο Κολχικό από την έντονη βροχόπτωση καταστράφηκε μία γέφυρα και ο δρόμος είναι αποκομμένος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Λαγκαδά, τα ΚΑΠΗ είναι ανοικτά σε περίπτωση που δημότες χρειαστούν κάποιο ασφαλές σημείο για να μείνουν.

Επίσης ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε την έκτακτη οικονομική ενίσχυση του δήμου Βελβεντού – Κοζάνης και του δήμου Λαγκαδά. 

Με απόφαση του κ. Θεοδωρικάκου εγκρίθηκε έκτακτη οικονομική ενίσχυση από 150.000 ευρώ για κάθε δήμο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι πρώτες βασικές ανάγκες από τις καταστροφές που προκλήθηκαν στις δύο περιοχές.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top