Φωτιά Ηλεία: Συνελήφθη ένα άτομο για εμπρησμό

Οριοθετήθηκαν οι φλόγες

Οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε χθες στο Γραμματικό Ηλείας, με τους πυροσβέστες να δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες για να μην απειληθούν χωριά. 

Μεγάλη φωτιά στην Ηλεία - Καίει στην περιοχή Γραμματικό

Η φωτιά είχε χωριστεί σε δύο μέτωπα, ένα προς το χωριό Χελιδόνι κι ένα προς το χωριό Πουρνάρι. Στο Χελιδόνι μάλιστα είχε δοθεί εντολή στους κατοίκους να είναι συγκεντρωμένοι στην πλατεία του χωριού και να είναι σε ετοιμότητα για εκκένωση αν χρειαστεί. 

Το πύρινο μέτωπο έφτασε μέχρι 1,5 χλμ. πριν το χωριό όμως η πτώση της έντασης του ανέμου λειτούργησε ευεργετικά και έτσι αναχαιτίστηκε η πορεία του.

Πυρκαγιά στα Μέθανα Τροιζηνίας

Η Πυροσβεστική προχώρησε μάλιστα και σύλληψη ενός 56χρονου, ως υπαίτιο πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε ξερά χόρτα στον οικισμό Γραμματικό. 

Η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε από το χωράφι του και να επεκτάθηκε στο δάσος. Κατά τη διάρκεια οργώματος με το τρακτέρ του, ο 56χρονος φέρεται να χτύπησε σε πέτρες, προκλήθηκαν σπινθήρες και λόγω του αέρα ξέσπασε η φωτιά. 

Μαρτυρία για Μάτι: «Μαμά θέλω να κοιμηθώ για πάντα»

Για το περιστατικό του επιβλήθηκε Διοικητικό Πρόστιμο και ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας.

Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά 119 πυροσβέστες με 34 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και συνδράμουν υδροφόρες Ο.Τ.Α., βυτιοφόρα και μηχανήματα έργου. Από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top