Σε αμερικανικά χέρια θα είναι σε λίγο καιρό τα ναυπηγεία Ελευσίνας

Στο τελικό στάδιο οι διαπραγματεύσεις για την εξαγορά από τον όμιλο ΟΝΕΧ

Στη θάλασσα, πλήρως ετοιμοπόλεμη θα είναι σε λίγο καιρό η νέα πυραυλάκατος τύπου SUPER VITA, “ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ”, ενώ σε καλό δρόμο είναι και η κατασκευή της πυραυλακάτου “ΒΛΑΧΑΚΟΣ”. Και οι δύο από ελληνικά χέρια, στα ναυπηγεία Ελευσίνας. Τώρα όμως θα συμμετέχουν και οι Αμερικανοί.   

Κατασκευή κορβέτας από  Ελλάδα - ΗΠΑ - Ισραήλ στα Ναυπηγεία Σύρου!  

Τα ναυπηγεία Ελευσίνας είναι το νέο επιχειρηματικό βήμα των αμερικανικών επενδύσεων στη ναυπηγική βιομηχανία, μετά τα ναυπηγεία στο Νεώριο της Σύρου. Οι διαπραγματεύσεις για την εξαγορά των Ναυπηγείων από τον όμιλο ΟΝΕΧ, αμερικανικών συμφερόντων, βρίσκονται στο τελικό στάδιο. 

Όπως είπε ο Κιού Τζέφρι Πάιατ - Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα  «Η δέσμευση της Αμερικανικής κυβέρνησης  είναι να συνεχίσει τη συνεργασία με την Ελλάδα και την ελληνική κυβέρνηση αναγνωρίζοντας την κρίσιμη σημασία που παίζει η Ελλάδα στα περιφερειακά θέματα ενέργειας και στην περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα»

Νέοι λεονταρισμοί από την Άγκυρα

Προκαλεί ξανά η Άγκυρα

Οι δύο νέες πυραυλάκατοι θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την κυριαρχία του Στόλου μας στο Αιγαίο, κόντρα στους λεονταρισμούς των αξιωματούχων του Ερντογάν. 

Τουρκικά f-16 πάνω από Λήμνο, Οινούσσες και Παναγιά 

Τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από νησιά του ανατολικού Αιγαίου

Η Άγκυρα προκαλεί καθημερινά και στον αέρα. Τουρκικά F-16 πέταξαν σήμερα πάνω από τη Λήμνο και πολύ χαμηλά πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά, με το κοντέρ να γράφει σήμερα 19 παραβιάσεις και 5 αερομαχίες ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top